Društvo

Pančevački bend "Buč Kesidi" svira na otvaranju 12. Arsenal festa u Kragujevcu

Izvor: 
Blic Pet, 27/05/2022 - 13:15


Levoruki indi rok/elektro/disko duo iz Pančeva, "Buč Kesidi", nastupiće 30. juna na otvaranju 12. Arsenal festa u Kragujevcu, na Main Stageu.

Luka Racić (gitara i vokal) i Zoran Zarubica (bubnjevi i vokal) upotpuniće uvodne večeri program na glavnoj bini, gde će nastupiti i Stefan Milenković i dr Nele Karajlić u sklopu projekta "Rock El Clasico", kao i bend "Negative".

"Buč Kesidi" je nastao 2014. godine. Posle tri singla, debi album "Posesivno-ospulsivni hospul" objavili su 2016, i sa tog izdanja su se izdvojile numere "Kafe aparat" i "Draga?". Novembra 2018, predstavili su singl "Nema ljubavi u klubu", najveći hit u karijeri koji je doveo do naglog porasta njihove popularnosti.

Naredni, takođe izuzetno uspešni singlovi "Đuskanje ne pomaže" i "Tiho" predstavljali su uvod u drugi album "Euforija", sjajno prihvaćen i od publike i od kritike. U oktobru 2020. duo je snimio 50-minutni koncertni film "Buč Kesidi: Euforija uživo", koji sadrži i dokumentarne i igrane elemente.

Ovo izdanje je, tokom leta 2021, prikazivano u bioskopima i na festivalima po Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Pored brojnih festivalskih nastupa, Buč Kesidi su, već kako velika regionalna atrakcija, rasprodali samostalne koncerte u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, uz nezaboravan niz od čak pet krcatih koncerata u Zagrebu. Trenutno su u fazi stvaranja materijala za treći album, koji se očekuje do kraja godine.
MarketingNajnovije vesti