Gradska uprava
Društvo

Pančevački budžet se uvećava

Izvor: 
013info Sub, 03/04/2021 - 08:42Skupština Pančeva na jučerašnjoj sednici usvojila je rebalans budžeta. Javlja se uvećanje od 558,6 miliona dinara, a to su pre svega sredstva od 434,2 miliona dinara neraspoređenh prihoda i primanja iz prethodnih godina. Budžet se uvećava i za 115,2 miliona dinara što su sredstva koje je Vojvodina planirala kao sufinansiranje za rekonstrukciju ulice Cara Lazara. A pride je i 8,8 miliona dinara koje Pančevo nije uspelo da kroz prethodni budžet potroši a potiču od donacija, pomoći i transfera.

Rebalans donosi i „korekcije“ pa se za Gradsku stambenu agenciju na ime posla rekonstrukcije i adaptacije objekata u javnoj svojini Grada planiraju dodatna sredstva u iznosu od 28,4 miliona dinara a raspoređen je i milion iz budžetske rezerve.

Dodatno planirano je 10 miliona dinara za izradu tehničke dokumentacije za projekat uređenja priobalja, a zatim i 38 miliona dinara za „infrastrukturno opremanje bloka 072 – Američkih zgrada“. Kao i 19 miliona „za partnerno uređenje pešačkih površina parka u Starčevu“.

Zelenilo dobija dodatke, od 20 miliona za održavanje javnih zelenih površina, i pet miliona za rekonstrukciju zelenih trgova-parkova.

Milionska sredstva dodaju se i gradskim JK preduzećima u selima. Brestovačkom 7,2 miliona, glogonjskom 2,4 miliona, jabučkom više od 6,2 miliona, omoljičkom 4,6 miliona, a kačarevačkom 9,2 miliona dinara.

Dodatnih 50 miliona dinara dodeljuje se za čišćenje i uklanjanje divljih deponija rasutih po ataru.

Pančevo planira rebalansom i učešće od 75,6 miliona dinara za učešće u rekonstrukciji ulice Cara Lazara, 1,19 miliona za renoviranje dvorišta Mašinske škole, te 28 miliona za rekonstrukciju gimanzijske sportske sale.

Planira se i uvećanje od 100 miliona dinara za sufinansiranje programa i projekata u oblasti razvoja sporta.

Pantransportu, „za usluge po ugovoru, specijalizovane usluge, zgrade i građevinske objekte, maine i opremu i osnivački ulog" planirana su dodatna sredstva od 17,4 miliona dinara, a dodatnih 11,3 miliona dinara viđeno je za nabavku opreme elektronskog i video nadzora.

Za ustanove kulture i informisanja, đuture, sredstva se uvećavaju za 16,1 milion dinara.

Predškolstvu je planirano budžetsko uvećanje od 4,3 miliona dinara, a mesnim zajednicama ukupno 13,7 miliona dinara.

 

 

 
 MarketingNajnovije vesti