Logo sindikata
Društvo

Pančevački naftaši podržali poštare u protestu i štrajku

Pančevo, Pet, 13/12/2019 - 07:44
Vladimir ĐokovićSindikat Rafinerije nafte Pančevo podržava radnike JP “Pošta Srbije”, koji su u znak protesta zbog izuzetno loših uslova rada stupili u štrajk, objavljeno je na sajtu ovog sindikata.

"Nezamislivo je da dve trećine radnika u javnom preduzeću, koje ima preko 14.000 zaposlenih i koje obavlja poslove poverene od države, imaju plate daleko ispod republičkog proseka, da rade pod pritiskom i sa smanjenim brojem izvršilaca, kao i da nemaju mogućnost da učestvuju u raspodeli dobiti", ocenio je sindikat RNP.

Kako se dodaje, legitimno pravo svakog zaposlenog jeste da se bori za svoj socijalni status, kao i za dostojne uslove rada.

"Zaposleni ne mogu obezbeđivati egzistenciju za svoje porodice putem jednokratne solidarne pomoći, već pomoću zarada koje će biti adekvatne poslovima koje obavljaju i dostojne radnog čoveka, što zarade ispod proseka Republike svakako nisu", istaknuto je u saopštenju sindikata RNP.

Sindikat RNP u potpunosti razume težinu položaja radnika Pošte, zbog čega im daje podršku da istraju u svojoj borbi za znatno bolji socijalni položaj, i izražava nadu da će predstavnici radnika i pregovarački tim Vlade Srbije u što kraćem roku doći do optimalnih rešenja kojima će se ispoštovati kako interesi radnika, tako i interesi svih građana, korisnika poštanskih usluga.

 

 
MarketingNajnovije vesti