Društvo

Pančevački Narodni muzej obišlo 40 đaka i profesora iz Grčke, Bugarske, Turske, Italije i Francuske

Izvor: 
RTS Pet, 17/03/2023 - 10:07Ekonomska škola iz Pančeva domaćin je gostima iz pet zemalja, đacima i profesorima, koji učestvuju u projektu „Pametni turizam“. Oni obilaze kulturne znamenitosti u okolini, a fokus je na muzejima.

Pančevački Narodni muzej obišlo je 40 đaka i profesora iz Grčke, Bugarske, Turske, Italije i Francuske. Oni su u poseti učenicima prve i treće godine Ekonomske škole sa smera turistički tehničar. Svi zajedno učestvuju u projektu koji ima za cilj promociju turizma ovih zemalja.

Tim povodom, Emirhan Vardar iz Turske rekao je:

-  Preko dana je mirno ovde i to mi se sviđa, voleo bih da upoznam i noćni život. Do sada je sve bilo lepo, dopada mi se hrana, ulice u gradu, uživam.

Aleksandro Cvetković iz Italije naveo je:

- Ja sam poreklom Srbin i stvarno nisam imao mogućnosti mnogo Srbije da vidim,a želeo bih da vidim sve.

Teme kojima se bave učesnici projekta su marketing u turizmu, gastronomija, zabava, hoteli i muzeji. Do sada su posetili Veliko Trnovo, Istambul, Janjinu i Peskaru.

Serž Zonevile iz Francuske o našem gradu izjavio je:

 - Pančevo je veoma lep grad. Ljudi koji su nas primili su ljubazni i fini. Videli smo centar grada i školu zasad.

Fabijana Roči iz Italije smatra da je važno da upoznajemo jedni druge:

- Ovaj projekat će uticati na decu, zato što je važno da upoznajemo jedni druge, a ne da gradimo zidove između sebe. Jedino tako možemo da se razvijamo.

Deca se druže, uče strane jezike i kulture, stiču dragocena iskustva.

- Upoznala sam puno novih ljudi, razmenili smo socijalne mreže, pa smo u kontaktu, jako mi se sviđa i jako je interesantno, saopštila je Ana Đuriš iz Pančeva.

Živana Krejić, profesorka Ekonomske škole Pančevo dodala je o projektu:

 - To je bio period korone, kada su naši đaci bili uskraćeni za odlaske na stručnu praksu. Pošto je hotelska industrija, industrija turističkih agencija i turizma uopšte pretrpela najveće gubitke, došli smo na ideju da jedan ovakav projekat realizujemo zajedničkim snagama.

Naredno druženje biće u maju, u mestu Giron, na obali Atlantika u Francuskoj.
MarketingNajnovije vesti