Marjan Lukić
Društvo

PANČEVCI O SVOM GRADU - Marjan Lukić

Izvor: 
013info Ned, 18/10/2020 - 20:11

Uhvati me Sale na foru. 'Ajde napiši nešto o Pančevu, možeš ti to...

Pristanem i eto me u problemu sad. Vratio me u srednjoškolske dane kad je trebalo  pismeni napisati a ne ide. Pored te "blokade" veći problem je i sam naš grad. Šta napisati, a ne pogrešiti - barem ne mnogo. Da li ga hvaliti i tako zažmuriti na sve ono što me svakodnevno muči ili ipak pisati o stvarima koje me muče i smetaju pa da ispadne da nema lepih i dobrih stvari u Pančevu. Kao kada treba doneti važnu odluku pa praviš spisak za i protiv.

 
Volim da kažem rođen i odrastao u Omoljici ali eto me u Pančevu, pa se sad pitam da li sam Pančevac? Ako gledam koliko mi je stalo do Pančeva onda sam 100% Pančevac, trenutno Teslaš! Ovih dana, nedelja već, se borimo da Tesla ostane onakva kakvu sam je davno upoznao, zelena, široka, hladovita... #odbranimoteslu postaje zaštitni znak naselja a nadam se da će se uskoro i ostatak grada probuditi i da će #odbranimopančevo postati simbol za borbu očuvanja grada. 
 
Kad krenem da nabrajam šta mi prija ali i od čega me boli glava u Pančevu deluje kao lista bez kraja.
Kej, lepo je uz reku - kej, neki splavovi,čamci, jahte bez reda i smisla.
Kej, lepo je uz reku - kej, bačeno đubre, pseći izmet.
Kej, lepo je uz reku - otkud nepropisno parkirani automobili u pešačkoj zoni?  
Narodna Bašta, lepo za odmor, lepo za trening - roleri, kolica, trotineti, bicikli po stazi.
Biciklističke staze, super! Daj da vidim grad sa bicikla - rupa, rupa, parkiran auto, parkiran kombi, rupa, rupa, kolski ulaz...
 
Ako nastavim ovako prebaciću broj karaktera koliko mi Sale reče da tekst treba da ima jer zaista u i oko Pančeva ima toliko stvari koje moraš voleti i na koje možeš biti ponosan ali isto tako i stvari zbog kojih me bude sramota pa je 3000 karaktera malo.
 
Mislim da grad čine ljudi i da kada to shvatimo svi biće nam lepše i lakše. Kad shvatimo da na spratu nisam samo ja, da u zgradi živi još neko, da na ulici ne šetam psa samo ja, da na drumu nisam sam, da u redu u radnji nisam jedini koji čeka, a žuri - biće nam bolje. Do tada, grade moj, kako Džoni reče - budi mi silan i dobro mi stoj!MarketingNajnovije vesti