Javni toalet Pančevo
Društvo

Pančevcima uskraćen javni toalet vikendom, a platili su ga mnogo miliona

Izvor: 
013info Ned, 24/07/2022 - 12:08Pre tri nedelje pitali smo gradsku Higijenu, to javno preduzeće čiji rad baš  nije toliko javan kao što bi se iz naziva reklo, zašto javni toalet u centru ne radi onako kako je napisano. A napisano je bilo da radi svakoga dana od 7 do 22 sata, te da nedeljom ne radi. Mi smo ustanovili da ni subotom ne radi.

Upitali smo tada Higijenu zašto je to tako. Ali odgovorni iz Higijene su nepristojni, kao i velika većina sadašnjih vlastodržaca, pa na pitanja koja interesuju građane Pančeva, a postavljaju ih novinari nepodobnih medija, ne odgovaraju.

Međutim ubeđeni smo da prate naš mali portal jer smo na vratima javnog toaleta zatekli promenjeno radno vreme. Sada, javni toalet radi svakog radnog dana. Subotom i nedeljom, spas ćete morati da pronađete na nekom drugom mestu.

Dakle verovalo se da Pančevci nemaju potrebu za toaletom nedeljom. Nekada. Međutim, izgleda da je u međuvremenu opsežnim istraživanjem utvrđeno da Pančevci nemaju potrebu za toaletom subotom.

Kako odogovor na naše novinarsko pitanje nismo dobili, ne znamo da li je možda nedostatak odgovarajućeg kadra problem. Ili je ustanovljeno da je javni toalet nerentabilan vikendom. Ili je, kako smo spomenuli, sprovedeno istraživanje o potrebama Pančevaca. 

Javni toalet, čuvena gradska investicija vredna 17 miliona dinara bez PDV-a, proradio je 1. oktobra 2019. godine. U to vreme direktor Higijene je bio sadašnji gradonačelnik Aleksandar Stevanović.

Bilo kako bilo, kao što rad ovog JKP-a nije javan kao što bi se iz naziva "javno preduzeće" moglo zaključiti, tako i je i javni toalet sve manje javni. Sada samo radnim danom.

Nekad:

Javni toalet radno vreme
Javni toalet.jpg

I sad:

Javni toalet radno vreme
toalet_novo_radno_vreme.jpg

 
MarketingNajnovije vesti