Gradska uprava
Društvo

PANČEVO: 205 miliona dinara potrošeno kroz tekuću budžetsku rezervu - kako, kome, gde...

Pančevo, Sub, 24/10/2020 - 06:59
Vladimir Đoković

Tekuća budžetska rezerva pančevačkog budžeta potrošena u devet meseci ove godine u iznosu od 205 miliona dinara što je neuobičajeno veliki iznos za redovna vremena I prilike. Prilike jesu bile vanredne, I još uvek su, a takva je I potrošnja rezerve koja I postoji kao interventni deo budžeta. Koji se dodeljuje lakše, brže, nekako po skraćenoj proceduri.

Ovih 205 miliona dinara, potrošeno je kroz 124 ugovora a 9 ih je bilo u zoni preko 10 miliona dinara.

Regres prevoza ATP-u, realizovan kroz više rešenja gradonačelnika tokom ovih 9 meseci, izneo je ukupno 45 miliona dinara. Za komunalne delatnosti JKP Zelenilu kroz dva rešenja prebačeno je ukupno 49 miliona dinara. JKP Mladost za razvoj sporta I omladine dobilo je 15 miliona dinara. Za kanalizaciju u ulici Šarplaninskoj prebačeno je 14,1 milona dinara. A čitava frka oko socijalnih korona paketa podrške penzionerima, o čemu je pričalo kao velikom/bitnom/skupom poslu koštala je 13,5 miliona dinara.

Ovakva potrošnja praktično je odnela dve trećine potrošene tekuće budžetske rezerve za ovih 9 meseci.

Kako je do nje došlo, otkud masivna potrošnja gradski preduzeća iz tekuće budžetske rezerve, čiji je prevoz regresiran, kakva je hitnost da se kanalizacija plaća iz rezervnih gradskih sredstava valjalo bi neko nekada da proveri.

U zoni potrošnje između million I 10 miliona, našlo se 4 miliona potrošnje na subvencije za priključke na gas, 1,3 miliona za plaćanje ujeda pasa I mačaka, 4 miliona za MZ Dolovo na ime zgrada I građevinski objekata, za vodovod u Skrobari plaćeno je 6,3 miliona dinara, 4 miliona dinara za laptom računar sa softveroma – na ime poljoprivrede I ruralnog razvoja, još 2 miliona za regres prevoza ATP-u, 8,9 miliona I 1,9 miliona dinara za usluge po ugovoru odnosno materijal Komiteta za bezbednost saobraćaja, 6 miliona za kišnu kanalizaciju, 2,25 miliona dodatno za penzionerske pakete DIS-u, 2,5 miliona za Slaninijadu I 2,1 milion dinara za kupovinu umetničke slike Vuka Vučkovića.

U ovoj zoni rešenja gradonačelnika je dodatnih oko 45 miliona dinara što je više od 20 posto ukupno plasiranih kroz tekuću budžetsku rezervu 205 miliona dinara.

Preostalih tridesetak miliona tekuće budžetske rezerve potrošeno je kroz mnošto rešenja, od kojih je značajan broj vrlo zanimljiv za one koji se bave kontrolom finansija, javnim poslovom I ostalim tricama I kučinama.

 

 


MarketingNajnovije vesti