Laboratorija Foto: piqsels
Društvo

PANČEVO: Anonimno i besplatno testiranje na HIV i hepatitise od 29. novembra

Izvor: 
013info Čet, 25/11/2021 - 12:47


Počev od 2013. godine u Srbiji se kao i u Evropi, sada već tradicionalno, organizuje akcija pod nazivom „Evropska nedelјa testiranja na HIV i Hepatitise“ koja prethodi obeležavanju 01. decembra, Svetskog dana borbe protiv HIV-a.
 
Danas, napredak u lečenju HIV pozitivnih i obolelih osoba omogućava da lјudi koji žive sa HIV-om mogu da imaju dug i kvalitetan život, ako se dijagnoza postavi što je ranije moguće.
Veoma je važno da osobe koji imaju rizik za HIV infekciju, saznaju svoj status što pre, a to se može postići samo testiranjem.
 
Povodom obeležavanja Evropske nedelјe testiranja i 01. decembra -Svetskog dana borbe protiv HIV-a, u Zavodu za javno zdravlje Pančevo, ulica Vuka Karadžića broj 8 (bivša Železnička ambulanta), biće organizovano testiranje i savetovanje na HIV i hepatitise od 29.11. do 03.12.2021. godine od 08 do 12 časova.
 
Sve zainteresovane osobe mogu doći na testiranje koje je poverlјivo, anonimno, besplatno, nije potreban uput, ne zakazuje se, obavezno je ne doručkovati, navodi  Zavod za javno zdravlje Pančevo.
 
Za sve dodatne informacije možete se javiti na telefon 013/310-466.MarketingNajnovije vesti