Gradska uprava
Društvo

PANČEVO: Bez rešenja za problem subvencionisanja boravka dece u privatnim vrtićima

Pančevo, Pet, 13/12/2019 - 16:41
Ivana Vlajovic


U zgradi Gradske uprave danas je održan jednočasovni sastanak roditelja koji su 4. decembra predali Peticiju za subvencionisanje dece u privatnim vrtićima Pančeva sa Tatjanom Božić, članicom Gadskog veća zaduženom za obrazovanje, Milenkom Čučkovićem, većnikom zaduženim za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike i predsednikom Skupštine grada Tigranom Kišom.

„Roditelji su izneli molbu da grad u najkraćem roku reši problem dece koja nemaju subvencije za vrtić, konstatujući da je, u atmosferi u kojoj Beograd, Novi Sad i ostali gradovi imaju rešen problem subvencionisanja boravka dece u privatnim vrtićima, ovo ogroman propust grada Pančeva i da Grad ne sme sebi da dopusti da ovaj problem ostane nerešen“, rekla je za portal 013info Ivana Rakidžić Krumes, potpisnica Peticije.

Roditelji su, kako kažu, dobili uveravanja da će im se u roku od sedam dana Gradska uprava obratiti sa odgovorom na njihove zahteve.

Da li i kada roditelji mogu da očekuju isplatu subvencija, pokušali smo pre nekoliko dana da saznama od vaćnika Milenka Čučkovića koji je za portal 013info rekao da „se ova sredstva vode u stavci socijalna davanja, ali da je to u okviru obrazovanja“ i uputio nas na većnicu Tatjanu Božić. Ipak, od nje danas nismo uspeli da dobijemo komentar, jer se nije javljala na broj poznat redakciji.

Novi sastanak zakazan je za sledeći petak u 12 časova, a roditelji do tada neće organizovati proteste koje su najavljivali.
MarketingNajnovije vesti