Connecting Kad porastem biću...
Društvo

PANČEVO: Connecting dobio novo priznanje za program "Kad porastem biću..."

Pančevo, Pon, 15/10/2018 - 09:15
Aleksandar StojkovićProgram obrazovanja za karijeru “Kad porastem biću...“, organizacije „Connecting“, osvojio je još jedno priznanje na ovogodišnjem Nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja. Konkurs za ovo takmičenje raspisao je Euroguidance centar uz podršku Fondacije Tempus, a odluka o izboru nagrađenih programa saopštena je na šestoj Nacionalnoj Euroguidance konferenciji 9. oktobra 2018. godine u hotelu Metropol u Beogradu.

Još jedno priznanje nam daje za pravo da shvatimo da to što radimo ima smisla, ne samo za zajednicu u Južnom Banatu, već i naše društvo u celini, a što da ne Evropu i svet. Tokom ove godine smo se fokusirali na „izgradnju“ i unapređenje našeg znanja i metodologije rada sa mladima. Intenzivno radimo na razvoju edukativne franšize sa ciljem da omogućimo većem broju dece i mladih pristup „Kad porastem biću...“ programu. Ova nagrada nam je veliki podstrek. – izjavio je Deniz Hoti, izvršni direktor Connectinga.

 “Kad porastem biću…” je obrazovni program koji je počeo sa radom 2016. godine i od tada do danas je prisutan u više od 6 škola na teritoriji Pančeva. Program je kreiran u skladu sa Strategijama razvoja obrazovanja u Srbiji, Evropi i svetu, i ujedno odgovara na probleme prepoznate u Nacionalnoj strategiji za mlade.

Program “Kad porastem biću…” osmišljen je tako da kroz brojne aktivnosti (radionice, kampove, razgovore, sajmove i konferencije) kreira organizovan sistem podrške mladim osobama istovremeno ih podstičući da se posvete sebi, prepoznaju svoje vrednosti i potencijale, razumeju svoje realne mogućnosti i ponudu na tržištu rada, informišu o prilikama za dalje školovanje i usavršavanje,  kao i da se motivišu da pokrene sopstveni posao.

Centralni deo programa je šestodnevni kamp u Mokrin House-u tokom kojeg konkursom odabrani tinejdžeri  aktivno, sa stručnjacima iz raznih oblasti, učestvuju u petofaznom procesu profesionalne orijentacije koji obuhvata  iskustveno učenje, radioničarski rad i povezivanje sa vršnjacima, preispitivanje i sticanje veština potrebnih za rad u 21. veku . Pored kampa, projekat se razvija i kroz radionice u srednjim školama, susrete “Edu izazov”, sajmove znanja i konferencije za medije. U toku je i snimanje dokumentarnog filma “Obrazovanje za 4.0 revoluciju”

Ove godine uspeli smo da realizujemo Kad porastem biću... program zahvaljujući partnerima koji razumeju važnost ovakvog programa, koji su prepoznali vrednosti i pomogli nam, svako u skladu sa svojim mogućnostima. Tako među partnerima imamo Elektrotehničku školu „Nikola Tesla“, Tehničku školu „23. maj“, portal 013info koji je redovno izveštavao o programu, Dostignuća Mladih u Srbiji/, Mokrin House, Original Magazine, Grad Pančevo, 365 ADS, Golub Taxi, Napor - Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada, Društvena igra "TriP"/Board game "TriP", Centar za društveno odgovorno poslovanje -CDOP, Via Academica - Studije i stipendije u inostranstvu, Infostud, Danijela Commerce d.o.o. kao i brojni mediji, institucije, preduzeća i organizacije sa teritorije grada Pančeva. Svim partnerima smo neizmerno zahvalni jer da nije bilo njih ove godine ne bismo bili u mogućnosti da realizujemo program.
MarketingNajnovije vesti