Slava crkve na kudeljarcu Foto: Milan Čikić (Foto Čile)
Društvo

PANČEVO: Crkva na Kudeljarcu proslavila svoju slavu, liturgiju služio vladika banatski

Izvor: 
Eparhija banatska Čet, 04/06/2020 - 08:27

Novoizgrađena crkva na Kudeljarskom nasipu u Pančevu proslavila je u četvrtak 3. juna svoju slavu Svetog cara Konstantina i caricu Jelenu. 

Praznično Bdenije služili su protojerej–stavrofor Stevan Urošev i jeromonah Teodor (Vuković) nastojatelj manastira Vojlovice. Na sam praznik Svetu arhijerejsku aiturgiju služio je Njegovo preosveštenstvo episkop banatski Nikanor uz susluženje sveštenika: protojereja–stavrofora Radoslava Radmanovića arhijerejskog namesnika pančevačkog i Stevana Uroševa, protojereja Bojana Košanina, jereja Mirka Petrovića, protođakona Igora Stankovića, đakona Radana Šarića i Milana Lazića. Protojerej Bojan Košanin je proizneo besedu na Sv. Liturgiji.

Kum slave bio je Đorđe Bokšan sa suprugom Tijanom.

Prelomljen je Slavski kolač i blagoslovljeno žito.

Posle Sv. Liturgije osvećen je novopodignut parohijski dom. Domaćin, paroh protonamesnik Branko Božić je pripremio trpezu ljubavi za sve vernike i zahvalio se Preosveštenom Vladici Nikanoru na ljubavi i podršci, sveštenstvu i svima vernima koji se ovde okupljaju i učestvuju u izgradnji kako hrama tako i duhovnog napretka parohije.

Slava crkve na kudeljarcu
Foto: Milan Čikić (Foto Čile)
Slava Kudeljarac Pancevo.jpg

Slava crkve na kudeljarcu
Foto: Milan Čikić (Foto Čile)
83537222_2939555292799088_1915671872054231040_n.jpgMarketingNajnovije vesti