Društvo

PANČEVO: CRTA podnela krivičnu prijavu zbog korišćenja gradskog Dastera u Lučanima

Pančevo, Uto, 19/02/2019 - 09:59
Vladimir Đoković


 Organizacija CRTA (Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost)  podnela je 11 krivičnih prijava za zloupotrebu položaja u vezi sa 12 vozila koja su primećena u opštini ni tokom održavanja lokalnih izbora u ovoj opštini 16. decembra 2018. godine. Među njima je i krivična prijava protiv nadležnih u Gradskoj upravi Pančeva koja je zbog službenog vozila u Lučanima podneta Osnovnom tužilaštvu.

Krivična prijava koja je podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu u vezi je sa korišćenjem vozila Dacia Duster registarskih oznaka PA 082 HZ. Ovo vozilo je u sledećem dokumentu http://www.pancevo.rs/sadrzaj/uploads/2016/03/Konkursna-dokumentacija-74-2016.pdf navedeno kao vozilo koje poseduje Gradska uprava Pančeva, što je posmatračka misija CRTA, zajedno sa fotografijom u prilogu, podnela Osnovnom javnom tužilaštvu kao dokaz, navodi se u informaciji koju smo dobili od Pavla Dimitrijevića, zamenika programskog direktora CRTE.

Kako nam je dalje objašnjeno “posmatračka misija CRTA je u obrazloženju krivične prijave navela da nije izgledno da je postojao osnov da službeno vozilo Gradske uprave grada Pančeva bude pristutno u opštini Lučani neradnog dana i to na dan održavanja lokalnih izbora, kao i da su korišćenjem predmetnog službenog vozila za potrebe koje ne spadaju u poslove Gradske uprave Pančeva zloupotrebljeni javni resursi i naneta šteta budžetu Pančeva” a CRTA je preko krivične prijave “ pozivala tužilaštvo da pokrene krivični postupak”.

Kako nam je saopšteno krivične prijave CRTA je po istom osnovu podnela i protiv javnih preduzeća i organa: JKP "Novosadska toplana" Novi Sad, JKP "Lisje" Novi Sad, JKP "Čistoća" Novi Sad, Gradska uprava Novog Sada, Javno gradsko saobraćajno preduzeće Novi Sad,  JKP "Drugi oktobar" Vršac (dva vozila), Poljoprivredna stručna služba Vrbas, Opštinska uprava opštine Šid, Sportski savez opštine Šid i JKP "Ivanjica" Ivanjica.
MarketingNajnovije vesti