Deca otputovala preko Crvenog krsta
Društvo

PANČEVO: Crveni krst omogućio aktivan odmor za još 30 dece

Izvor: 
013info Pon, 01/08/2022 - 13:28Crveni krst Pančevo, kao pouzdan vaninstitucionalni partner u socijalnoj  zaštiti  Gradu Pančevu omogućio je i trećoj grupi pančevačke dece  iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj aktivan odmor tokom letnjeg raspusta.

Time je ukupno 80 mališana iz našeg grada imalo priliku da besplatno boravi u nekom od odmarališta i korisno provede deo letnjeg raspusta.

Crveni krst Srbije je u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije i JP Info stan iz Beograda obezbedio sredstva za boravak  dece i njihovih vaspitača.

Na desetodnevni odmor i oporavak, u periodu od 01.08. do 10.08.2022. godine, u odmaralište Crvenog krsta Niš-Gaj u Divljani,  danas je otputovalo 30 dece iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj. Na ovaj način nastavljamo izvanrednu i obostrano podržavajuću saradnju sa ovom osnovnom školom.

Za njih će, kao i za svu decu koja su tokom letnjeg raspusta boravila u nekom od odmarališta Crvenog krsta širom Srbije kao i u Crnoj gori, biti organizovan niz kreativnih i edukativnih radionica. Teme radionica su raznolike, od prepoznavanja i zaštite od trgovine ljudima, učenju zdravstveno preventivnim veštinama i prvoj pomoći, prihvatanju i razvijanju humanih vrednosti do informisanja o ulozi, značaju i vrednostima koje zastupaju organizacije Crvenog krsta i uključivanju dece i mladih u volonterski aktivizam.

Kao organizacija koja pomaže nadležnim državnim organima u humanitarnoj oblasti Crveni krst Pančevo, kroz programske aktivnosti na različte edukativne i humanitarne načine, pruža  značajnu podršku deci i mladima kako bi se prepoznali potencijalno opasni  izazovi ali i  predupredili i prevenirali problemi u ponašanju,  kao i njihovo  razumevanje za uključivanje u volonterski rad. Time dodatno utičemo na njihov razvoj,  a što doprinosi sticanju lične odgovornosti, kako za sopstveno i neposredno okruženju tako i ka lokalnoj zajednici.

 

 
MarketingNajnovije vesti