Autobusi Pantransport
Društvo

PANČEVO: Direktor Pantransporta objasnio razlog poskupljenja karata za Beograd

Izvor: 
RTS/013info Uto, 01/11/2022 - 15:27Pantransport je povećao cene karata za studente i radnike na liniji Pančevo-Beograd zbog poskupljenja goriva, rekao je danas za RTS direktor tog preduzeća, Voja Savičić. 
 
- Pantransport je doneo odluku da poveća cene pojedinačnih i mesečnih karata na relaciji Pančevo-Beograd najviše iz razloga što su cene svih inputa koje utiču na naše poslovanje porasle, a tu pre svega mislim na cenu goriva. To je i element  koji najviše utiče na formiranje cene prevoza.
 
Odgovarajući na pitanje novinara da li je karta za studente morala da poskupi sa 2.400  na 5.500 dinara, Savičić je dodao:
 
- Cena učeničkih i studentskih karata se nije menjala dugi niz godina. Pantransport je u ovom momentu oformio cenu karte za studente i učenike, koja je niža za 34 odsto u odnosu na cenu radničke karte. Razlog je porast svih cena, goriva, maziva, guma, akumulatora, ulja, dakle svih inputa koji učestvuju u troškovima našeg poslovanja. Kako bismo zadržali rentabilnost sistema i obavljali delatnost  za koju smo i registristrovani na određenom novou, doneli smo odluku o povećanju cena, zaključio je Savičić.
 
Direktor Pantransporta u izjavi za RTS nije spominjao lokalnu samoupravu.
 
Podsetimo, ovo preduzeće je na svom sajtu 24. oktobra objavilo obaveštenju o promeni cene karte, navodeći kao razlog to što je Grad Pančevo 1. marta prestao sa regresiranjem učeničkih i studentskih mesečnih karata. 
 
 

 

 

Na tu objavu reagovao je gradonačelnik Pančeva koji je na konferenciji za novinare pojasnio kako je linija Pančevo-Beograd međumesna, što znači da Grad ne može da određuje cenu karte, već isključivo prevoznik. 

 
Takođe, kazao je kako je netačna informacija da Grad ne regresira prevoz studenata sa prebivalištem u Pančevu, a idu u Beograd ili neku drugu jedinicu lokalne samouprave da sturiraju. 
 
Nezadovoljni studenti su u subotu na nekoliko sati blokirali autobusku stanicu, a njihovi predstavnici razgovarali su sa direktorom. Prema njihovim rečima, tada im je u Pantransportu saopšteno kako je Grad prestao da subvencioniše prevoz studenata i da je do povećanja cene došlo upravo zbog toga. 
 
Ljubinka Vasić, jedna od predstavnica studenata, predala je 31. oktobra zahtev za sastanak studenata sa gradonačelnikom, povodom poskupljenja studentskih i učeničkih karata na relaciji Pančevo-Beograd.
 
- Putem elektronskog formulara koji se može naći na sajtu grada Pančeva, uputila sam zahtev gradonačelniku za hitan sastanak povodom drastičnog poskupljenja mesečnih karata za učenike i studente preduzeća Pantransport, koje je partner grada, kaže za 013info Ljubinka Vasić.MarketingNajnovije vesti