Društvo

Pančevo dobilo koordinatorke Kancelarije za mlade

Izvor: 
RTV Pančevo Sre, 03/08/2022 - 19:43Nove koordinatorke pančevačke Kancelarije za mlade su Jovana Radonjin i Denira Prajdić.

Kako je za RTV Pančevo rekla Marija Jević, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i omladinu, na konkurs za ovo radno mesto javilo se šest kandidata, a komisija je odlučila da posao koordinatora, u ovom slučaju koordinatorke dobiju njih dve. I obe su već počele sa radom.

Ona je dodala da je Pančevo veliko i da je omladinski sektor zaslužuje da ima dva koordinatora, koji bi trebalo u narednom periodu da unaprede rad ovog resora.

Gradska većnica je rekla da je pokrenuta inicijativa za izradu gradske strategije za mlade za period od 2023. do 2025. godine, a istakla je i ulogu nevladinih organizacija, sa kojima je, kako kaže, uspostavljena saradnja.

- Saradnja sa NVO je nešto što se pokazalo kao dobra praksa svuda u svetu. Pokrenuta je i inicijativa za izradu plana za mlade od 2023 do 2025 godine, koja se naslanja na nacionalnu strategiju za mlade. To je prvi korak ka planiranju budućeg rada ovog resora, rekla je Marija Jević, članica gradskog veća za kulturu i omladinu .

Grad je raspisao i konkurs za mlade koji traje do utroška sredstava, a za koji je namenjeno dva miliona i sedamsto hiljada dinara.

 
MarketingNajnovije vesti