Medijsko sklonište otvaranje
Društvo

Pančevo dobilo Medijsko sklonište

Izvor: 
013info Uto, 03/05/2022 - 14:56U Pančevu je danas otvoreno "Medijsko sklonište" koje je zamišljeno da bude  mesto susreta i saradnje medija i nevladinih organizacija iz našeg grada i okolnih naselja i da na taj način doprinese strukturalnom i funkcionalnom jačanju medijske i NVO scene u našoj sredini.

Medijsko sklonište se nalazi u  Zmaj Jovinoj 19a u Pančevu, a nastalo je kao rezultat inicijative suosnivača – redakcija Radio Omnibusa i sajtova PanPress i Pančevo Si Ti, i uz pomoć i podršku Građanskih inicijativa iz Beograda.

Medijsko sklonište u Pančevu je prvo u Vojvodini. Vreme je da se i ovde teme medijskog profesionalizma i medijskih sloboda ozbiljno razmatraju.Od ovog trenutka kao novinari grada Pančeva koji rade u profesionalnim i nezavisnim medijima i koji se pridržavaju Kodeksa novinara Srbije i članova Zakona o javnom informisanju i medijima, u ovom prostoru koji delimo sa Green Mind Consalting-om mi otvaramo Medijsko sklonište i razgovarali smo sa nevladinim organizacijama i sa kolegama i koleginicama iz nekoliko medija o onome što ovde planiramo da radimo i kakve nam se mogućnosti danas otvaraju. Želimo da napravimo mesto koje ćemo svi ravnopravno i bezuslovno koristiti i u kome ćemo se svi osećati kao domaćini, rekao je na otvaranju Medijskog skloništa urednik portala Pančevo Si Ti Nenad Živković.

Marija Drndić iz Građanskih inicijativa je rekla da su oni pre godinu i po dana pokrenuli inicijativu da se slobodni i nezavisni mediji na lokalu čiji prostor za delovanje je prilično ograničen omogući okupljanje.

- Ne bih volela da se izraz "Medijsko sklonište" tumači kao sklanjanje i beg tih nezavisnih glasila od očiju javnosti, od uloge koju mediji treba da imaju u društvu. Ovo sklonište treba da bude baza gde će lokalni mediji zajedno sa građanima, zajedno sa nevladinim organizacijama osnaživati, jačati taj svoj glas i praviti sve one talase koje treba da prave i da podižu svest javnosti o svim onim temama koje su važne za građane, rekla je Marija Drndić.

 

 MarketingNajnovije vesti