Pavlov s radnicima ATPa
Društvo

PANČEVO: Dva sporazuma na stolu, a nema dogovora radnika ATP-a i lokalne vlasti

Izvor: 
013info Pet, 19/06/2020 - 16:17

Zaposleni u ATP-u i lokalna vlast nisu postigli sporazum o načinu isplate otpremnina i prestanku radnog odnosa, odnosno o redosledu koraka koji bi to trebalo da regulišu.

Na sastanku dveju strana održanom u sredu, sindikat „Nezavisnost“ je dao svoj predlog sporazuma po kome bi ATP najkasnije do 1. avgusta isplatio otpremnine i sva ostala novčana potraživanja zaposlenih. U međuvremenu bi oni i dalje bili zaposleni u toj komunalnoj firmi i imali pravo na platu.

Lokalna vlast je danas dala kontrapredlog da u narednih pet radnih dana, odnosno do kraja sledeće nedelje radnici potpišu rešenja o prestanku radnog odnosa, i da im do tada budu isplaćena sva potraživanja uključujući i otpremnine.

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojili predlog rebalansa budžeta kako bi bio obezbeđen novac za ove potrebe.

Radnici ATP-a međutim nisu prihvatili ovaj predlog, jer smatraju da taj novac nije moguće obezbediti.

Razlog je to što lokalna Skupština ne može da zaseda, jer se u nedelju održavaju izbori, pa će o rebalansu budžeta morati da odlučuje budući saziv Skupštine Pančeva.

Sindikat „Nezavisnost“ ocenjuje da je realan rok da se novi parlament konstituiše druga polovina jula, pa je odlučeno da se sačeka do tada kako bi se ova situacija razrešila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti