Pančevo, snimak s robne kuće
Društvo

PANČEVO: Grad Pančevo oprašta više od 17,5 miliona dinara od nenaplaćenih zakupa

Izvor: 
013info Sub, 10/07/2021 - 08:36Grad Pančevo je rešio da zbog zastarelosti otpiše deo potraživanja od zakupa nekretnina. U obrazloženju odluke koja će pred odbornike Skupštine grada navodi se da je rok zastarelosti prava na naplatu potražvanja po  zakonu tri godine, te da je Gradsko pravobranilaštvo dostavilo mišljenje da pravo naplate potraživanja po osnovu zakupnine zastareva u istom roku bez obzira da li zakupac ima važeći ugovor o zakupu.

Pravobranilaštvo je još podsetilo da ako je ugovor o zakupu istekao a zakupac nastavi da upotrebljava stvar, a zakupodavac se tome ne protivi, smatra se da je zaključen novi ugovor o zakupu.

I eto tako, ništa lakše Grad Pančevo, koji je propustio da blagovremeno naplaćuje zakupe, i da istera iz prostora po proteku ugovora one koji zakup nisu plaćali, sada će taj javni, budžetski, vaš i moj novac – otpisati. Propustio je Grad da obezbedi to potraživanje od zakupa, kao i da pokrene postupak njihove naplate.

Među krupnijim iznosima koji će biti otpisani, oprošteni zbog neadekvatnog rada javnih organa i preduzeća koji je trebalo da ih naplate je 2,7 miliona dinara potraživanja za zakup zemljišta za postavljanje montažnih garaža, 519 hiljada dinara, od kupaca a koji se odnose na priključak na gradsku kanalizaciju, dodatnih 667 hiljada za zakup zemljišta za montažne garaže, 187 hiljada za zakup zidanih garaža, kao i 14,4 miliona dinara potraživanja za zakup poslovnih gradskih poslovnih prostora.
 MarketingNajnovije vesti