Kod streljane
Društvo

PANČEVO: Građani sprečili izbacivanje zemlje s otpadom kod Streljane

Izvor: 
013info Čet, 17/06/2021 - 16:32
Nekolicina naših sugrađana danas je sprečila izbacivanje zemlje sa otpadom kod Streljane na Strelištu.

Kako su nam ispričali, već tri dana se zemlja sa komadima betona, kablovima i plastičnim otpadom dovozi kamionima pored Streljane (opet na ivicu "Rupe") i tu kipuje.

Međutim, danas je jedan od njih prolazeći automobilom spazio kamion, pa ga je blokirao i sprečio da izbaci zemlju. Kako kažu pojavio se i njihov "nadređeni", a nakon kraće rasprave su odustali od nauma i pun kamion je otišao odatle. Kažu da su u pitanju izvođači radova za "Telekom", što nismo mogli da proverimo.

Siniša Veljković iz Streljačke družine "Pančevo 1813" nam je rekao da su se oni dogovorili s izvođačima radova da prospu čistu zemlju na deo između puta i "Rupe" jer su imali nameru da taj deo poravnaju i zasade travu, ali da im je danas "otkazao" to jer nisu istovarali čistu zemlju, već otpad.

Veljković nam je rekao da nije to usamljen slučaj, nego su i ranije imali problem sa građanima koji su tu izbacivali razno smeće.

On, takođe kaže i da postoji potreba da se naspe jedan deo oko Streljane, jer se zbog podzemnih voda spustio, te da su iz Streljačke družine tražili dozvolu od odgovornih i da takva akciju sigurno neće preduzimati bez odobrenja.

Građani su simbolično, komadima betona koje su izvadili iz izbačene zemlje blokirali prilaz ovom delu i kako kažu obavestili komunalnu inspekciju o ovom slučaju.

Kod streljane
kod_streljane_2.jpg

 
MarketingNajnovije vesti