Uručenje ugovora za stolariju Foto: GU Pančeva
Društvo

PANČEVO: Gradonačelnik uručio ugovore za zamenu stolarije

Izvor: 
013info Pon, 20/12/2021 - 14:39U Gradskoj upravi grada Pančeva danas su svečano uručeni ugovori građanima u okviru  Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Ugovore je uručio gradonačelnik Aleksandar Stevanović i tom prilikom izjavio:

 

– Izuzetno mi je zadovoljstvo da smo danas u prilici da dodelimo ugovore u okviru sufinansiranja Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije u saradnji sa gradom Pančevom. Danas je dodeljen ukupno 41 ugovor za sugrađane koji su ispunili sve kriterijume po Javnom konkursu. Za ove namene ukupno je opredeljeno 4 miliona dinara i to 2 miliona dinara od strane Ministarstva i 2 miliona dinara iz budžeta grada Pančeva. Na ovaj način imamo mogućnost da podignemo energetsku efikasnost ovih domaćinstava, samim tim utičemo i na kvalitet životne sredine, uz sve druge mere i programe koje Grad sprovodi i mi ćemo i dalje pratiti sve konkurse ministarstava i opredeljivati sredstva u skladu sa tim.

Gradonačelnik Stevanović je istakao na svečanoj dodeli da je grad za 2022. godinu opredelio 4 miliona dinara za ove namene i najavio da će se ukoliko bude bilo potreba obezbediti još sredstava kako bi svi sugrađani koji žele, mogli da ostvare svoje pravo na subvenciju.

Građani koji su se javili za meru „Zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, na porodičnim kućama i stanovima, sa pratećim građevinskim radovima“ (41 domaćinstvo) danas su potpisali ugovore ugovore i odmah nakon toga će dogovarati početak izvođenja radova sa izabranim provrednim subjektima.

Građani koji su se javili za meru „Nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas“, a nalaze se na konačnoj listi (14 domaćinstava) su početkom decembra potpisali trojne Ugovore sa Gradom Pančevom i privrednim subjektom od kojeg su uzeli profakture i trenutno su u fazi izvođenja radova.

Ukupno je pristigla 171 prijava, od toga za meru „Nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas“ 22 prijave, a za meru „Zamena (nabavka sa ugradnjom) spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama, na porodičnim kućama i stanovima, sa pratećim građevinskim radovima“ 149 prijava. Nakon pregleda dokumentacije izvršena je terenska provera, od strane Komisije, domaćinstava koja su se našla na preliminarnoj listi korisnika subvencije radi provere tačnosti podataka koja je navedena u prijavnom obrascu i radi formiranja konačnih lista za obe mere energetske sanacije.

 

 
MarketingNajnovije vesti