Društvo

PANČEVO: Gradska budžetska inspekcija podnela 4 krivične i prekršajnu prijavu

Pančevo, Sre, 12/09/2018 - 17:20
Vladimir Đoković


 

 

Grad Pančevo ima svoju službu za budžetsku inspekciju čija je nadležnost da proverava zakonitost utroška novca iz gradskog budžeta. U 2018. godini gradska budžetska inspekcija obavila je vanrednu kontrolu namenskog korišćenja budžetskih sredstava i materijalno finansijskog poslovanja u Predškolskoj ustanovi “Dečja Radost”, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u Jabuci”. Kao i redovnu kontrolu korišćenja budžetskih sredstava Džudo i Dđiudžica klub “Dinamo” Pančevo. Sve tri kontrole obavljene su za poslovanje u 2017. godini.

Trenutno gradska budžetska inspekcija kontroliše Kulturni centar u Pančevu prema programu rada za 2018. godinu, što je redovna kontrola, a vanrednu kontrolu obavlja u školi “Aksentije Maksimović” u Dolovu i poljoprivrednoj školi “Josif Pančić”.

U prvih 8 meseci ove godine gradska budžetska inspekcija podnela je 4 krivične prijave protiv odgovornih lica. Osnovnom javnom tužilaštvu ustupljena je informacija koja se odnosi na postojanje sumnje o izvršenom krivičnom delu. Gradska budžetska inspekcija podnela je i jednu prekršajnu prijavu a u toku je rad na drugoj.

Gradska budžetska inspekcija u ovom periodu ponela je i žalbu na predusu Prekršajnog suda u Pančevu koja je usvojena pa je presuda ukinuta. Tokom 2018. godine služba gradske budžetske inspekcije izvršila je kontrolne radnje u oblasti javnog konkursa o dodeli bepovratnih sredstava mikro i malim pravnim licima za nabavku mašina i opreme. Nepravilnosti i nezakonitosti nisu uočene.
MarketingNajnovije vesti