Društvo

PANČEVO: Gradska menadžerka najavila kompletno uređenje gradskog keja i Potamišja

Pančevo, Pet, 09/08/2019 - 09:13
Aleksandar StojkovićGradska menadžerka Maja Vitman najavila je kompletno uređenje keja i pančevačkog Potamišja. Po njenim rečima kej, omiljeno šetalište Pančevaca, sledeće godine biće veliko gradilište.

Gradska vlast se po njenim rečima odlučila da počne sa izradom tehničke dokumentacije koja se odnosi na celokupnu rekonstrukciju i izgradnju keja. Namera je da građani i posetioci našeg grada dobiju bolje mesto za odmor, šetnju i rekreaciju.

-  Naš, pančevački kej, je sagrađen pre tridesetak godina i nakon toga nije bio adekvatno održavan.što se i vidi. Prva stvar koju vidite kada dolazite u Pančevo, prelazeći most na Tamišu, jeste upravo ovaj kej. On danas ne izgleda reprezentativno, ali će do kraja godine će se početi ozbiljni građevinski radovi, a u toku naredne godine ovo će biti veliko gradilište, rekla nam je gradska menadžerka Maja Vitman.

Gradska menadžerka obavestila nas je da gradska vlast planira izgradnju više dečjih igrališta i veliki sportsko-rekreativni centar sa mnoštvom terena za odbojku, rukomet, košarku i mali fudbal. U planu je i priprema za ugostiteljske objekte - male montažne objekte sa baštom koji će se postavljati blizu obale Tamiša. Planovi se tu ne završavaju, te pored rekonstrukcije postojećih pešačkih staza, želja je i da se izgrade nove - kako pešačke, tako i biciklističke staze. 

Posebna poslastica je planirana za prostor oko Doma vojske. Tamo bi, u bliskoj budućnosti, trebalo da se gradi skejt park, koji bi to bio preko proleća, leta i jeseni, a zimi bi tu bilo klizalište.
MarketingNajnovije vesti