Americke zgrade Američke zgrade
Društvo

PANČEVO: Gradska menadžerka objasnila šta će sve biti urađeno u dvorištu „Američkih zgrada“

Izvor: 
013info Čet, 17/02/2022 - 15:44Gradska menadžerka Pančeva Maja Vitman prezentovala je projekat rekonstrukcije Bloka 072 u Pančevu „Američke zgrade“, gde su radovi otpočeli, kako je navela, 10. februara, saopšteno je na sajtu Grada.

Vrednost ugovorenih radova je, kako se navodi, 75.987.300,76 dinara sa PDV-om, sa rokom za izvođenje radova od 90 kalendarskih dana.

“Sa radovima smo krenuli iz smera Ulice Svetozara Miletića, prvo sa izgradnjom i radovima na podzemnim instalacijama, a potom ćemo krenuti sa izgradnjom kolovoza i novih trotoara. U drugoj fazi radova ćemo se baviti uređenjem novih parking mesta, postavljanjem novog dečjeg igrališta sa tri multifunkcionalne sprave i pet njihalica sa oprugom za najmlađe sugrađane. Na ovom prostoru će biti postavljena i dva stola za šah sa klupicama, a od urbanog mobilijara, postaviće se 18 klupa i 10 kanti u samom dvorištu”, precizirala je Vitma.

Ona je apelovala na sve građane koji imaju predmetne montažne garaže u dvorištu „Američkih zgrada“, ukoliko nisu do sada, da se jave Gradskoj upravi, radi izmeštanja montažne garaže na drugu lokaciju.

U saopštenju se navodi i da je predviđeno 48 parking mesta od čega su 3 parking mesta za osobe sa invaliditetom, kao i radovi na saobraćajnoj signalizaciji.

“Takođe, izgradnja kolektora atmosferske kanalizacije kroz Ulicu Branka Radičevića, od raskrsnice sa Svetozara Miletića do ulaza u dvorište, i u dvorištu, rekonstrukcija kompletne fekalne kanalizacije, rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, radovi na izgradnji javnog osvetljenja sa stubovima i LED svetiljkama”, precizira se u saopštenju i dodaje da će, što se tiče radova na ozelenjavanju i uređenju dvorišta, biti posađene sadnice visokih četinara i lišćara, zimzelenog šiblja, ruža i trave na slobodnoj površini.

 
MarketingNajnovije vesti