Foto: Facebook/Grad Pančevo
Društvo

PANČEVO: Gradska menadžerka tokom obilaska radova u Glogonju najavila rehabilitaciju ulivca u Jabuci

Izvor: 
013info Pet, 22/10/2021 - 16:43Gradska menadžerka Pančeva Maja Vitman danas je zajedno sa narodnim poslanikom Markom Mladenovićem obišla radove na asfaltiranju Proleterske ulice u Glogonju i tom prilikom najavila za sledeću nedelju početak radova u Jabuci.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, Vitman je izjavila da je Glogonj prvo naseljeno mesto koje je putem projekta javno privatnog partnerstva bilo tema radova, septembra prošle godine.

“Iz Glogonja je započeta realizacija dugoočekivanog projekta Javnog privatnog partnerstva za rekonstrukciju, izgradnju, finansiranje i održavanja putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima. Nakon završenih radova u Mlinskoj, Prvomajskoj i ulici JNA, danas asfaltiramo ulicu Proletersku u dužini od 800 metara, širine kolovozne konstrukcije pet metara. U sledećoj fazi radova u Glogonju početkom sledeće godine, krenućemo ponovo sa izvođenjem radova”, rekla je Vitman.

Ona je istakla da sa dosad izvedenim radovima i radovima u sledećoj fazi meštani Glogonja za godinu i po dana dobijaju asfalt u dužini od oko 8 km i uređenje parkinga i trotoara.

Kako je istakla, nakon radova u Glogonju, sledeće nedelje počinju radovi u Jabuci, na rehabilitaciji ulica Strumičke, Nikole Tesle, Radničke, Osogovske i dela Sutjeske i Mašinske ulice.

“Do kraja godine je planirano da se po pitanju severnih sela završe i radovi u Kačarevu, i to Proleterska i Kosovska ulica. Uporedo sa ovim radovima, radi se i u južnim selima. Krenuli smo sa Starčevom na uređenju Partizanske ulice, nakon čega mehanizacija ulazi u Omoljicu i Banatski Brestovac. Takođe, uskoro krećemo i sa radovima u Banatskom Novom Selu, momentalno se rade pripremni radovi. Od naseljenih mesta radovi su u toku i u Dolovu”, rekla je Vitman.

Gradska menadžerka je naglasila i da se, pored naseljenih mesta, intenzivno radi na rehabilitaciji ulica u gradu, ističući da je trenutno mehanizacija u naselju Mladost, gde se izvode i radovi na izgradnji nedostajuće vodovodne mreže u Ohridskoj i Vlasinskoj ulici.

 
MarketingNajnovije vesti