Društvo

PANČEVO: Grejanje bi da gradi novu poslovnu zgradu na Kotežu 2

Pančevo, Uto, 03/09/2019 - 00:33
Vladimir ĐokovićDugo najavljivana investicija izgradnja poslovne zgrade JKP "Grejanja" mogla bi uskoro i da počne. Investior Grad Pančevo, putem svog preduzeća Grejanje, dao je na javni uvid urbanistički projekat za lokaciju koju Grejanje sada koristi kao toplanu u naselju Kotež 2 - gde bi trebalo da u budućnosti nikne poslovna zgrada ovog preduzeća. Uvid je oglašen 30. avgusta i traje čitavih 7 dana a dokumentacija je pored interneta dostupna i u zgradi Gradske uprave. 

Iz oglašenog na prvi pogled je jasno da Grejanje planira da podigne objekat na ćošku ulica Stevana Šupljikca i Moše Pijade (Skadarske) čija bi neto površina na dve etaže bila nešto više od 860 m2. I dok bi se u prizemlju nalazile mašinska i građevinska radionica, sa magacinskim prostorom od 130 m2, na spratu je predviđen kancelarijski prostor za 37 radnika. Površina sprata viđena je na 405m2 a od toga bi dve kancelarije i sala za sastanke zauzeli više od 160 m2.

Grejanje zahvaljujući ozbiljnoj ceni, celogodišnjoj naplati, sve toplijim zimama i krupnim ulaganjima u sistem od kojih su mnoga bila i kroz donacije već više godina iskazuje značajan dobitak na kraju godine - najčešće polovinu tog novca uplaćujući u gradski budžet. Istovremeno pored dve proizvodne lokacije - toplana na Kotežu i Sodari, poslovno funkcioniše iz prostora u ulici Cara Dušana koji je i pored nekoliko nadogradnji ispostavlja se - nedovoljan.

Iz takvog poslovnog ambijenta javila se ideja o izgradnji poslovne zgrade na Kotežu. Kako u njenom projektu nismo pronašli prostor za šalter salu može se pretpostaviti da Grejanje ne namerava da se u potpunosti jednog dana preseli sa sadašnje lokacije. Kao što se uostalom ni Higijena posle preseljenja iz strogog centra grada pre nekoliko godina nije odrekla svojih starih prostorija.

 
MarketingNajnovije vesti