Zdenka Jokić
Društvo

PANČEVO: Grejanje spremno dočekuje početak grejne sezone, neće biti povećanja cena

Izvor: 
013info Pon, 27/09/2021 - 15:34


Pančevačko Grejanje spremno dočekuje novu grejnu sezonu, rekla je danas, nakon sednice Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" koja je održana u Pančevu, direktorka ovog javnog preduzeća Zdenka Jokić.

- Svi remontni radovi se privode kraju, sistemi se proveravaju, dakle neće biti problema da 15. oktobra, kada je inače početak grejne sezone, Grejanje startuje. Letos smo se dosta bavili toplovodima. Prošle grejne sezone imali smo velike probleme na Strelištu tu smo najveći deo toplovoda promenili, zanovili i nadamo se da će havarija biti manje nego prošle zime. Uglavnom, sve ide po nekom predviđenom planu, rekla nam je Zdenka Jokić.

Direktorka pančevačkog JKP-a zaduženog za daljinsko grejanje kaže da neće biti promene cena.

- Energenti su nabavljeni, veliki je skok cena, ipak nećemo tražiti nikakve korekcije. Nakon pet godina je 2019. podignuta cena grejanja i takva će ostati i nadalje, nadamo se na duži period, iako prognoze po pitanju energenata i njihove cene nisu nimalo optimistične, poručila je Zdenka Jokić.

Grejanje će s toplim probama početi u oktobru.

- Tople probe se po gradskoj odluci puštaju u oktobru. Prvo ćemo raditi funkcionalne probe - već smo punili toplovode, tako da se nadam da ćemo to do 12. oktobra završiti, kako bi bili spremni da pustimo tople probe i 15. da pokrenemo grejanje, a grejaćemo u onoj meri kako vremenska prognoza bude nalagala, objasnila je ona.

Direktor "Toplane Srbije", koje broji 55 sistema daljinskog grejanja i 18 pridruženih ćlanova, Dejan Stojanović ocenio je da toplane u Srbij spremno dočekuju početak grejnog perioda.

 

 
MarketingNajnovije vesti