Foto: Dom zdravlja Pančevo
Društvo

PANČEVO: Gužva ispred školskog dispanzera - lekari maksimalno angažovani

Izvor: 
013info Čet, 07/10/2021 - 12:35Društvenim mrežama počele su da kruže fotografije redova ispred školskog dispanzera pančevačkog Doma zdravlja. Pacijenti se žale na gužvu i dugo čekanje u redovima.

Direktor Doma zdravlja dr Stojan Višekruna danas nam je rekao kako je veliki broj dece zaražen koronavirusom, pa uz maksimalno angažovanje lekara, toliki broj bolesnih jednostavno mora da stvori gužvu. 

Po njegovim rečima nijedna čekaonica ne može da primi toliki broj pacijenata koliko se ovih dana javlja dispanzeru, jer osim infekcije koronavirusom postoje i pacijenti koji su inficirani drugim virusima, ali i oni koji kod lekara idu drugim povodom.

I samo presvlačenje lekara i dezinfekcija dodatno usporava rad. Kontraproduktivno bi bilo izložiti lekara riziku od kontakta jer tada mora 14 dana u izolaciju, što bi smanjilo broj medicinskog osoblja i stvorilo dodatni problem.

Višekruna apeluje i da sami građani povedu računa o tome da se pri čekanju deca za koju se sumnja da su inficirana koronavirusom ne mešaju sa decom koja u dispanzer dolaze drugim povodom, jer, kako nam je rekao, Dom zdravlja jednostavno nema kapacitete da vodi računa o tome.

- Ljudi maksimalno rade, nema godišnjih odmora i svi su angažovani. U međuvremenu smo uspeli da dobijemo proširenje kadrovskog plana, pa će biti zaposleno još pet lekara i pet medicinskih tehničara, kazao nam je dr Višekruna.

Direktor pančevačkog Doma zdravlja rekao nam je da su povučeni i lekari iz seoskih ambulanti, pa one uglavnom rade samo jednu smenu. 

 
MarketingNajnovije vesti