glavobolja Foto: pxhere
Društvo

PANČEVO: Ima li mira za stanare Solare? Zatražili zaštitu policije i grada zbog nesnosne buke i remećenja javnog reda

Izvor: 
013info Sub, 25/06/2022 - 20:30Buka i nered koji prave gosti obližnjih lokala dozlogrdili su stanarima iz ulica Kej Radoja Dakića i Vojvode Petra Bojovića, pa su odlučili da Policijskoj upravi Pančevo podnesu molbu kako bi ih zaštitila od ovog svojevrsnog nasilja.

Oni su od policije zatražili patrolu koja bi petkom i subotom od 23 časa do 3 časa posle ponoći isključivo u dvorištu naselja zbog kršenja javnog reda i mira, kao i nanošenja materijlne štete od strane, kako su naveli, vrlo alkoholisanih mladih ljudi.

Kao problem, u dopisu oni navode da gosti ugostiteljskog objekta Kula u to vreme ulaze u njihovo dvorište, gde uriniraju, neretko defeciraju, povraćaju, a dvorište koriste kao prečicu za izlazak na ulicu Petra Bojovića. U dopisu stoji i da tom prilikom viču, pevaju glasno, potuku se, a da je prostor izuzetno akustičan, pa kažu da su svakog vikenda izloženi "brutalnim scenama nevaspitanja i agresije.

Osim psihičke i mentalne štete, oni navode da su izloženi i materijalnim štetama.

Kao primer navode da je prošlog vikenda pokidana metalna rešetka koja štiti interfon zgrade, te da su počupane instalacije na jednoj zgradi.

- Par vikenda ranije je staklenom flašom razbijeno staklo na ulaznim vratima pomenute zgrade. Šutiraju se parkirani automobili stanara, a dešavalo se da budu isečene gume od krhotina razbijenih flaša koji mladi ljudi razbijaju nakon ispijanja, pišu oni.

Nakon toga su predali i spisak stanara za podršku policije.

Stanari su se obratili i pančevačkom Sistemu 48, te od gradskih vlasti traže da "po hitnoj proceduri i postupku" pronađu rešenje za narušavanje javnog reda i mira od strane kafića Flamingo, koji, kako navode godinama petkom i subotom iznose četiri zvučnika u večernjim satima iz kojih trešti muzika.

Skreću pažnju i na to da kablovi koji služe za napajanje strujom nisu obezbeđeni, pa kažu da predstavljaju realnu opasnost, jer su, kako navode, gosti u alkoholisanom stanju.

- Građani naselja Solara i okoline, godinama ne mogu vikend koristiti za odmor u svojim stanovima i samim tim su im ugrožena ljudska prava, pišu oni Sistemu 48.

Zapitali su odgovorne u gradu i da li je u redu da se teror i bahatost od strane ovog kafića prećutno nastavi jer nadležna služba nema merač buke?

- Nema potrebe za merenjem buke, jer je buka takvog intenziteta da se može naložiti imenovanom da ukloni zvučnike sa javne površine - ulice, dodaju u dopisu.

I zaista, buka sa ovog prostora koji su naveli stanari sa Solare čuje se mnogo dalje. I ne može da se spava. I nije u redu.

Subota je  i veče je. Da li će stanovnici Solare večeras moći ranije na spavanje?

 

 
MarketingNajnovije vesti