Izložba o Ani Frank Foto: privatna arhiva
Društvo

PANČEVO: Izložba o Ani Frank u školi „Bratstvo-jedinstvo"

Izvor: 
013info Pet, 21/02/2020 - 08:55Jedinstvena izložba o Ani Frank, , koju su organizovale profesorka srpskog jezika Ana Kajlovic i bibliotekarka Gordana Ranimirov u saradnji sa matičnom organizacijom Terraforming, otvorena je 5. februara u Osnovnoj školi „Bratstvo-jedinstvo" u Pančevu.

Izložba  se sastoji i iz dva dela, prvi prati istorijski razvoj događaja u životu Ane Frank,  a drugi se bavi njenim literarnim stvralaštvom.Na radionici koja traje 45 minuta učenici su imali prilike da pogledaju kratki dokumentarni film o Ani Frank i njenoj porodici i da zatim prođu kroz izložbu koja prati njen život i život porodice i prijatelja zarobljenih u skrovištu, zajedno sa istorijskim kontekstom rađanja nacizma, Drugog svetskog rata i holokausta. Izložba obiluje dokumentarnim i citatnim materijalom i fotografijama i vizuelno je visokog kvaliteta.

U poslednjem delu radionice učenici dobijaju materijal pomoću kojeg samostalno istražuju postavku i rešavaju kreativne zadatke. Radionica je koncipirana tako da, pored edukativne kulturno-istorijske i etičke dimenzije, istakne vrednost čitanja i pisanja i podstakne učenike na samostalno izražavanje.

Reakcije naše dece koja su prošla izložbu vrlo se pozitivne. 

Osim učenika OŠ ,,Bratstvo-jedinstvioa", poziv da posete izložbu je upućen seoskim i gradskim školama.

 Izložba je otvorena do 27.2, a sledeće nedelje su svoju posetu najavile četiri škole. 

 

 
MarketingNajnovije vesti