Izložba o astronomiji škole Vasa Živković u pančevačkoj biblioteci
Društvo

PANČEVO: Izložba o astronomiji đaka Vasine škole u Biblioteci

Pančevo, Pon, 07/10/2019 - 09:36
Ivana VlajovicPovodom Svetske nedelje svemira đaci Osnovne škole „Vasa Živković“ napravili su izložbu radova koja je od ponedeljka, 7. oktobra, postavljena na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke u Pančevu.

Profesorka geografije Biljana Krstin je sa svojim učenicima dve nedelje radila na izradi ovog projekta, pa svi koji se odluče da posete Gradsku biblioteku biće u prilici da vide makete sunčevog sistema, meseca, Sputnjika, Lune 1 i Lune 2, ali i brojne postere na kojima su osnovci zabeležili najzanimljivije činjenice i najznačajnije momente u vezi sa čovekovim sletanjem na mesec.

Izložba o astronomiji škole Vasa Živković u pančevačkoj biblioteci
izlozba_o_astronomiji.jpg

Izložba đaka OŠ Vasa Živković u Pančevu

 

„Ova godina je posebno interesantna jer je 50 godina od sletanja čoveka na mesec. Đaci su u cementu, koji je najbliži rigolitu, Mesečevom tlu, ostavljali otiske po uzoru na astronaute koji su koračali površinom Zemljinog satelita, pravili su kratere, računali koliku bi težinu imali na mesecu“, rekla je za naš portal profesorka Biljana.

 

Izložba o astronomiji škole Vasa Živković u pančevačkoj biblioteci
srpskih_apolo_7.jpg

srpskih Apolo 7

 

Profesorka Krstin već 10 godina vodi astronomsku sekciju „Astronomska družina“ u okviru koje se okupljaju svi zaljubljenici u svemir, pokušavajući da na zanimljiv način približi ovu nauku svojim đacima.

Postavku učenika Vasine škole u pančevačkoj Biblioteci moći ćete da pogledate do 10. oktobra.
MarketingNajnovije vesti