Radnici Foto: needpix
Društvo

PANČEVO: Javni poziv poslodavcima za učešće u realizaciji mere aktivne politike zapošljavanja stručna praksa u 2021.godini

Izvor: 
013info Pon, 07/06/2021 - 09:02Mera aktivne politike zapošljavanja Stručna praksa u 2021. godini, podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u struci za koju je stečeno odgovarajuće obrazovanje – kvalifikacija, radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, kada je to zakonom, odnosno pravilnikom predviđeno kao poseban uslov za samostalan rad u struci. 

Stručna praksa se realizuje  bez zasnivanja radnog odnosa, navodi se na gradskom sajtu.

U stručnu praksu se uključuju nezaposlena lica koja se prvi put stručno osposobljavaju u struci za koju su stekla određenu vrstu i nivo kvalifikacija ili koja su se stručno osposobljavala kraće od vremena potrebnog za polaganje pripravničkog ili stručnog ispita, za preostali period potreban za sticanje uslova za polaganje pripravničkog ili stručnog ispita. 

Način podnošenja zahteva

Zahtev se, u dva primerka, podnosi na pisarnici Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Pančevo, ul. Vojvode Radomira Putnika br. 20, 26000 Pančevo, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada www.pancevo.rs ili sajta Nacionalne službe za zapošljavanje www.nsz.gov.rs.

Za sve potrebne informacije u vezi sa podnošenjem prijava, zainteresovani poslodavci kao i zainteresovana nezaposlena lica mogu se obratiti Nacionalnoj službi za zapošljavanje – filijala Pančevo ili Sekretarijatu za privredu i ekonomski razvoj Gradske uprave grada Pančeva, treći sprat, kancelarija 303. 

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja javnog poziva na sajtu Grada Pančeva, a poslednji dan za prijem prijava za učešće na javnom pozivu je 30.07.2021. godine.
MarketingNajnovije vesti