Novac
Društvo

PANČEVO: Javni poziv za dodelu subvencije početnicima u biznisu

Izvor: 
013info Čet, 14/04/2022 - 13:49Grad Pančevo raspisuje Javni poziv za dodelu subvencije početnicima/početnicama u biznisu – samozapošljavanje u 2022. godini.

Bespovratna sredstva za samozapošljavanje (subvencije) dodeljuje se u cilju započinjanja sopstvenog posla od strane nezaposlenog lica prijavljenog na evidenciju nezaposlenih kod Nacionalne službe za zapošljavanje, odnosno u cilju pružanja podrške novoosnovanom privrednom subjektu koji pripadaju kategoriji teže zapošljivih lica i to:

– mladi do 30 godina,  viškovi zaposlenih, pripadnici romske nacionaln manjine, nezaposlena lica starija od 50 godina, osobe sa invaliditetom, žene, žrtve porodičnog nasilja i samohrani roditelji. 

Subvencije se odobravaju u jednokratnom iznosu od 150.000,00 dinara do 500.000,00 dinara.i mogu se koristiti za otvaranje privrednog društva, preduzetničke radnje ili drugog oblika preduzetništva, nabavku opreme, repro materijala i  rezervnih delova,  adaptaciju prostora i plaćanja poreza i doprinosa u prvoj godini posolovanja (maksimalno za 3 meseca). 

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja javnog poziva na sajtu Grada Pančeva i biće otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 15.09.2022. godine
MarketingNajnovije vesti