Foto: Pxfuel
Društvo

PANČEVO: Javni poziv za učešće u Programu promocije preduzetništva i samozapošljavanja

Izvor: 
013info Čet, 05/11/2020 - 13:42


Javni poziv za učešće u Programu promocije preduzetništva i samozapošljavanja (Program) otvoren je u subotu, 24. oktobra 2020. godine.

Ovaj Program sprovodi Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Fondom za razvoj Republike Srbije, uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KFW) i Privredne komore Srbije, kao implementacionog partnera.

Cilj Programa je podsticaj razvoja preduzetništva kroz objedinjenu podršku za osnivanje novih privrednih subjekata. Program ima za cilj da podstakne samozapošljavanje u odgovarajućem segmentu i doprinese održivom razvoju i stvaranju novih radnih mesta u Srbiji, navodi se na gradskom sajtu.

Ciljna grupa Programa su početnici u poslovanju i privredni subjekti ne stariji od 24 meseca.

Program se sastoji od:

Petodnevnih obuka za izradu poslovno-investicionog plana koji organizuje Privredna komora Srbije; Garancija za kredite koje će odobriti izabrane poslovne banke koji pokriva 60% svakog individualnog kredita uključujući iznos redovne kamate; Povoljnih bankarski kredita u maksimalnom iznosu od 3.600.000,00 dinara; Bespovratnih sredstava (granta) korisnicima kredita koji ispune uslove Programa u iznosu do 20% od ukupnog investicionog ulaganja koje se finansira u okviru Programa, dok je maksimalan iznos bespovratnih sredstava 360.000,00 dinara; Stručne, besplatne savetodavne pomoći i podrške koju pruža Privredna komora Srbije.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti:

PK Srbije, Beograd, Služba za mikro, mala i srednja preduzeća putem mejla: [email protected] ili putem telefona: +381 11 41 49 460 kao i

PK Srbije – Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, Pančevo putem mejla: [email protected] ili putem telefona: 013 342 866
MarketingNajnovije vesti