Labud uhvaćen na suvom Foto. TOP
Društvo

PANČEVO: Još jedan labud uhvaćen "na suvom" i vraćen Tamišu

Izvor: 
013info Uto, 24/11/2020 - 10:18Sinoć je ponovo jedan mladi labud zalutao, ovog puta u dvorište porodične kuće na Bavaništanskom putu u Pančevu, ali je jutros vraćen na obale Tamiša.

Dogodilo se to u ponedeljak oko 21 sat.

-  Bio je dezorjentisan, pomalo uplašen. Ušao je sam u kuću, u garažni deo kuće. Videlo se da je veoma mlad i zbunjen. Pozvao sam „Zelenilo“, čuvare prirode iz Parka prirode „Ponjavica“, i oni su ovog jutra došli da preuzmu labuda i da ga prenesu do obale Tamiša. Ovaj veoma mladi labud je očigledno sinoć krenuo na svoj probni, možda i prvi let, i izgubio se. Sada kad je opet na Tamišu omogućeno mu je da bude u okruženju iz kojeg može ponovo da poleti, ispričao je Nikola Stoilković, direktor TOP-a, u čije dvorište je labud sleteo.

Radnici JKP „Zelenilo" krajem oktobra su već imali sličnu akciju, kada su labuda koji je sleteo na avionsku pistu u Utvi takođe vratili na obalu naše reke.

Kada slete na tvrdu površinu, labudovi ne mogu da polete. Potrebno je da se prebace do najbliže vodene površine, odakle će to moći da učine.

U slučaju da nekada nađete labuda "na suvom", najbolje je da pozovete nekoga ko zna kako da to bezbedno uradi. Recimo radnike pančevačkog JKP „Zelenilo", koji su i ova dva labuda vratili na vodu.

Labud uhvaćen na suvom
Foto: TOP
img-f7277c792f1c56de5bdb8f4bae9e0a8f-v.jpgMarketingNajnovije vesti