Foto: pixabay
Društvo

PANČEVO: Komarci nosioci virusa Zapadnog Nila na pet lokacija. Pročitajte gde

Pančevo, Sre, 31/07/2019 - 11:02
Aleksandar StojkovićBroj komaraca je povišen na 10, a komarci koji nose virus Zapadnog Nila otkriveni su na pet lokacija u Pančevu i okolini, navodi se u najnvijem izveštaju Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju iz Beograda.

Komaraca ima više od kritične vrednosti kod Brodoremonta, Staklare, u Vojlovici, kod Nadela i na Kudeljarskom nasipu u Pančevu, zatim u Ivanovu, Dolovu, Jabuci, Glogonju i na Kačarevačkoj farmi.

Komarci koji su nosioci virusa Zapadnog Nila otkriveni su u Valjevskoj ulici, Tamiškom ritu, na Starom Tamišu, u Glogonju i u Ivanovu. Uzorci su uzimani 21. i 22. jula.

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju u svom izveštaju objašnjava da je „visoka brojnost kućnih komaraca koja se i dalje održava na više lokacija, a na kojima nema kanala pogodnih za razvoj komaraca, je posledica postojanja mikrožarišta na tim lokacijama (septičke jame, burići za zalivanje bašti i drugo)".

Takođe, s obzirom na to da su kućni komarci nosioci virusa Zapadnog Nila Zavod preporučuje tretman svih mikrožarišta kao i tretman lokacija pozitivnih na prisustvo virusa Zapadnog Nila.

 
MarketingNajnovije vesti