KOMPAS Live Aid promo
Društvo

PANČEVO: KOMPAS pripremio muzički program za godišnjicu Live Aid festivala

Izvor: 
013info Pet, 08/07/2022 - 20:21Kreativni omladinski centar Pančeva za borbu protiv side – KOMPAS i ove godine organizuje raznovrstan muzički program za godišnjicu Live Aid festivala.

Podsetimo, Live Aid su bila dva velika humanitarna koncerta koji su istovremeno održana 13. jula 1985. godine, a koje su organizovali Bob Geldof i Midž Jure. Koncerti su održani na stadionu Vimbli u Londonu (na kojem je prisustovalo oko 72.000 gledalaca) i na „FK stadion” u Filadefiji (oko 100.000 gledalaca), a organizovani su u cilju smanjenja posledica gladi etiopijskog naroda.

Live Aid je jedan od najvećih televizijskih događaja svih vremena prenošenih putem satelita, kojeg je uživo pratilo oko 1.900.000.000 gledalaca u 150 zemalja sveta. U projekat su bili uključeni i u njemu aktivno učestvovali muzičari širom sveta.  

Live Aid je suštinski koncert solidarnosti koji skuplja novac za neku svrhu. U skladu sa tim,  prikupljen novac ćemo koristiti u svrhe poboljšanja  kvaliteta prevencije HIV-a i popularizaciji testiranja na HIV.

 

- Glavna ideja događaja je da napravimo Open Stage u dvorištu Doma omladine. Muzički događaj otvaramo u 20 č, kada će posetioci imati priliku da uživaju u hitovima iz osamdesetih i devedesetih i opuste se do nastupa talentovane pevačice – Lee Cain i benda naših mladih sugrađana - STORM sa početkom u 21 č. Nakon sjajnih nastupa, od 22 č, naše aktivistkinje - Zminita i Nata će puštati muziku raznih žanrova kako bi svim posetiocima obezbedile sjajan provod do samog kraja događaja, navode iz KOMPAS-a.

 

Ulaz na događaj koštaće 200 dinara i na štandu će biti postavljena kutija za donacije.

Osobe koje na događaj dođu obučeni u stilu ’80 (npr. hipi, retro, vintidž, pank, glem i td.) dobiće 50% popusta na ulaznicu, pa će samim tim karta koštati simboličnih 100 dinara.

Na štandu će posetioci moći da preuzmu besplatne kondome i postave pitanja o reproduktivnom zdravlju našim aktivistima, a takođe će moći da se fotografišu sa Fredijem Merkjurijem u realnoj veličini.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti