Društvo

PANČEVO: Konkurs za finansiranje projekata romskih organizacija civilnog društva

Izvor: 
013info Uto, 06/06/2023 - 12:51Gradonačelnik grada Pančeva raspisuje konkurs za finansiranje/sufinansiranje projekata romskih organizacija civilnog društva u 2023. godini.

Predmet konkursa

Implementacija mera i aktivnosti u skladu sa Strategijom za inkluziju Roma u Republici Srbiji za period 2022 – 2030. kao i negovanje i očuvanje romske kulture i tradicije.

Pravo učešća imaju registrovane romske organizacije civilnog društva.

Opšti kriterijumi za izbor projekata 

1. Projekat treba da se odnosi na realizaciju mera i aktivnosti predviđenih Akcionim planom za društvenu integraciju Roma u gradu Pančevu u skladu sa Strategijom za inkluziju Roma u Republici Srbiji za period 2016 – 2025, kao i da bude vezan za negovanje i očuvanje romske kulture i tradicije.

2. Ciljevi projekta treba da se odnose na identifikovane potrebeodređenih ciljnih grupa

3. Projekt treba dasadrži merljive pokazatelje rezultata

Jedna organizacija može učestvovati na ovom konkursu sa jednim predlogom projekta.

Maksimalni iznos finasiranja/sufinansiranje projekta 

Za realizaciju ovog konkursa predviđen iznos je 1.000.000,00 dinara. Iznos odobrenih sredstava za realizaciju projekta se utvrđuje na osnovu vrednovanja projektnih aktivnosti i broja obuhvaćenih korisnika projekta.

Objavljivanje i preuzimanje dokumentacije 

Konkurs se objaviljuje na zvaničnoj internet prezentaciji grada Pančeva, portalu e-Uprava i Oglasnoj tabli Gradske uprave grada Pančeva i biće otvoren do 15.06.2023. godine, te se predlozi projekata i programa mogu dostavljati u naznačenom roku.
MarketingNajnovije vesti