Gradski stadion Pančevo
Društvo

PANČEVO: Korišćenje Gradskog stadiona će naplaćivati JKP Mladost

Pančevo, Ned, 01/12/2019 - 09:33
Vladimir Đoković


Republika Srbija 2017. godine prenela svoje vlasništvo na parcelama Gradskog stadiona u centru Pančeva na grad Pančevo. Tada je bilo najavljivano da će objekat doživeti renesansu – da će biti uloženo u atletsku stazu, da će Gradski stadion postati značajan objekat za razvoj sporta – atletika se najviše spominjala.

Krajem ove godine, samo dve godine kasnije, gradska firma za održavanje sportskim objekata “Mladost”, tačnije 25. novembra pokreće inicijativu da se funkciju upravljanja ovim sportskim objektom Pančevo prenese na Mladost.

Gradski stadion čine tribune, nekoliko pomoćnih zgrada, porodična stambena zgrada čije se površine kreću od nekoliko desetina kvadratnih metara do preko 1,1 hiljade m2. A sve se to prostire na kompleksu, kako se navodi od oko 35.000 m2 dobro poznate atraktivne lokacije u centru Pančeva.

Kako se navodi u inicijativi koju su potpisali predsednica Nadzornog odbora  Branka Vuković i direktor Mladosti Predrag Stojadinov upravljanje Gradskim stadionom pomoćiće poslovanju ovog gradskog preduzeća.

“Sagledavajući poslovnu politiku preduzeća, NO i direktor su mišljenja da će objekat “Gradski stadion” dugoročno omogućiti izvor prihoda i veću sigurnost na tržištu - fakurisanje termina za treninge, utakmice, takmičenja, sportske manifestacije i sl.”, navodi se u inicijativi Mladosti.

Gradsko veće prihvatilo je ovakvu inicijativu, a narednih dana prihvatiće je i Skupština grada Pančeva – u čijoj nadležnosti su odluke o gradskoj imovini. Od ideje ulaganja u razvoj sportskog objekta, do realnosti fakturisanja sadašnjih aktivnosti na njemu – nije puno prošlo.
MarketingNajnovije vesti