Maske Kovački
Društvo

PANČEVO: Kroje i šiju maske - pomažu kome je najpotrebnije

Pančevo, Uto, 24/03/2020 - 16:05
Vladimir Đoković
Pančevka Jasmina Kovački, sa suprugom Dejom, već nekoliko dana šije maske. A deca pomažu.  Suprug  je frizer i u vanrednom stanju ne radi, a ona je u poslu šivenja već petnaestak godina. Uglavnom se kaže radilo za trgovine na robnoj pijaci Aerodrom u Pančevu. Sada su aktuelne platnene maske.

“Borimo se, guramo nekako… Evo tri dana ne spavamo. Ja šijem, suprug ručno kroji”, kaže Jasmina.

Deo maski ova krojačka radnja donira zdravstvenim radnicima bolnici, pa su danas stigle I do odeljenja ortopedije a deo radnicima po trgovinama, deo I naplate. Od te naplate nabave materijal I ponovo mogu da poklone gde je najpotrebnije.

“Borimo se da svima pomognemo, koliko možemo”, kaže Jasmina.

Sa mamom se dopisujemo, tako što sin prenosi odgovore – kucka na kompu – dok mama radi.

“U krojačkom sam poslu već petnaest godina, mučimo se, radimo, najviše smo šili za buvljak dečije majice. Usput smo radili neke prepravke. Sad je buvljak potpuno stao”, kaže Jasmina.

Maske su počeli da šiju pre nekoliko dana.

“U bolnici su objavili ih nema, I u apotekama isto I rekoh ja, hajde da pomognemo, za sada uspevamo. Za više odeljenja u pančevačkoj bolnici smo uradili I odneli im, lepo je prošlo. Na FB smo objavili da šijemo maske, tu se vidi I kakve su, pa nas ljudi kontaktiraju”, kaže Jasmina.

Neki dobiju maske kao pomoć I donaciju, drugi ostave po neki dinar – od tog novca se kupi materijal, pa ponovo na krojenje I šivenje.

“Do sada smo napravili više stotina komada, najvechi deo smo poklonili kome je najpotrebnije”, kaže Jasmina.

 

 
MarketingNajnovije vesti