Abrašević i Vukan
Društvo

PANČEVO: Mališani iz Abraševića upoznali malog Vukana za kog skupljaju pomoć

Izvor: 
013info Ned, 11/04/2021 - 15:20

Mališani velikog srca iz pančevačkog Abraševića, koji skupljaju pomoć za malog Vukana Vidojevića, danas su imali priliku i da ga upoznaju.

Oduševljeni dečjom akcijom, Marija i Nemanja, Vukanovi roditelji, odlučili su da dođu do Pančeva i da upoznaju decu koja su sama organizovala prikupljanje pomoći upoznaju sa njihovim sinom.

Mi smo ih sreli kod gradskog parka.

Vidno dirnuta, Marija, Vukanova majka nam je rekla da se Pančevo po ovakvim akcijama razlikuje od Beograda. Da je mnogo bolje prihvata različitost i da su Pančevci uvek spremni da pomognu.

-  Videla sam da u se u Pančevu stalno organizuju humanitarne akcije, bazari. Oduševljena sam ovom decom. Zato sam i želela da upoznaju Vukana, da im se zahvalim što su tako divni, rekla nam je Marija.

Objasnili su nam Vukanovi roditelji da je pred njima duga borba. Za njegov redak genetski poremećaj ne postoji "čarobni lek", operacija, njegovo stanje će godinama zahtevati značajna sredstva.

- Ne postoji određena svota novca koju je potrebno skupiti. Za Vukana će svakog meseca biti potrebna znatna suma novca, rekao nam je Vukanov otac Nemanja.

Dok smo pričali, Vukan je spavao. Kažu da je zaspao u Narodnoj bašti dok su ga upoznavali mališani koji su tamo prodavali svoje igračke, kolače, kiflice, a sve da bi prikupili neki dinar i pomogli ovom detetu.

A prikupili su u toku jučerašnjeg dana tridesetak hiljada dinara. Za danas se još ne zna, ali smo videli da Pančevci prilaze njihovom "štandu" i da daju priloge.

Ukoliko želite da pomogonete malom Vukanu, informacije možete pronaći na sajtu Fondacije "Budi human".

 

 

 


MarketingNajnovije vesti