Vatrogasci Foto: MUP Srbije
Društvo

PANČEVO: Ministar prisustvovao vežbi vatrogasaca (FOTO)

Izvor: 
013info Pet, 09/04/2021 - 12:56Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Pančevu da i pored toga što su intervencije sa opasnim materijama retke, vatrogasci-spasioci moraju biti obučeni i spremni da, ukoliko do njih dođe, odgovore pravovremeno i spreče katastrofu po životnu sredinu i ljudske živote.

 „Samo ono što vatrogasac nauči, može i da primeni. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da nabavlja najkvalitetniju opremu i tu ne sme biti nikakvog kompromisa, jer sve što može da zaštiti život čoveka i pomogne da se iz intervencije vrati nepovređen i živ, nije skupo“, istakao je ministar Vulin.  

Ministar Vulin, koji je prisustvovao vežbi koju su izveli polaznici 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama, istakao je da ovi ljudi obavljaju težak, opasan posao i da zato moraju biti maksimalno zaštićeni najboljom opremom, dodaviši da će lično insistirati na još češćim obukama vatrogasaca. 

Prema njegovim rečima, vatrogasci-spasioci moraju se konstantno usavršavati i obučavati za ovakve događaje kako bi, kada se dese, pravovremeno reagovali i uspeli da spreče katastrofu, ali i zaštitili sebe.     Polaznici 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama prikazali su znanja i veštine stečene tokom obuke u simuliranoj vežbi nekontrolisanog curenja opasnih materija u krugu fabrike.   Uz upotrebu specijalne opreme, vatrogasci-spasioci sanirali su štetu nastalu nakon sudara cisterne u kojoj se nalazila opasna materija sa putničkim vozilom i prikazali veštine u skupljanju opasnih materija, kao i dekontaminacije i raspremanja opreme. 

Vatrogasci
Foto: MUP Srbije
7_4.jpg

 

Vatrogasci
Foto: MUP Srbije
8_3.jpg

 

Vatrogasci
Foto: MUP Srbije
6_2.jpg

Vulin s vatrogascima
Foto: MUP Srbije
1_13.jpgMarketingNajnovije vesti