Društvo

Pančevo na 6. mestu u bezgotovinskom plaćanju

Pančevo, Pet, 22/11/2019 - 08:44
Ivana Vlajovic

Grad Pančevo, prema poslednjem preseku, na 6. je mestu nacionalnog takmičenja Šampioni bezgotovinskog plaćanja, koje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu i NALED, uz podršku kompanija Visa i Mastercard. Ovo takmičenje organizuje se u periodu od 1. jula do 31. decembra 2019. POS terminale uvelo je do sada ukupno 60 lokalnih samouprava u Srbiji.

Gradska uprava, preko zvanične internet prezentacije Grada, pozvala je građane Pančeva da iskoriste pogodnosti bezgotovinskog plaćanja na šalterima Gradskog uslužnog centra Pančeva, i na taj način povećaju šansu da grad dobije neku od nagrada.

Prvih 10 lokalnih samouprava u čijim šalter salama bude obavljen najveći broj plaćanja taksi, naknada i poreza karticom u odnosu na broj stanovnika tokom takmičenja, dobija plaketu „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“, koja će biti svečano uručena u okviru završne konferencije u Beogradu. Prvih pet lokalnih samouprava dobija internet prezentaciju „U službi građana“ u skladu sa tehnološkim i grafičkim standardima internet prezentacije Vlade Srbije, dok će prvoplasirana lokalna samouprava dobiti dečje igralište u vrednosti od 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Uvođenjem POS terminala građanima je omogućeno da, bez odlazaka u banku ili poštu, uz najniže provizije, platnim karticama iz programa DINACARD, POST CARD, VISA i MASTERCARD, bez obzira na banku izdavaoca, plate usluge koje pruža Gradska uprava.
MarketingNajnovije vesti