Društvo

PANČEVO: Na Fejsbuku se pojavio poziv na protest protiv seče drveća u parku

Izvor: 
013info Sub, 13/06/2020 - 10:47Na društvenim mrežama pojavio se poziv na protest protiv seče drveća u gradskom parku. Želju da prisustvuje događaju pod nazivom "Protest: Zaustavimo seču parka!" koji je napravljen na Fejsbuku pokazalo je više od 300 ljudi. Protest je zakazan za nedelju u 18 sati, kako mapa pokazuje na platou ispred Gradske uprave.

- Zaustavimo seču parka! Tražimo detaljne informacije o projektu uređenja parka i zaustavljanje svake eventualne seče stabala i drveća, kaže se u pozivu na ovaj "događaj".

Za vreme protesta Udruženje građana "Pančevo nije rupa" organizovaće peticiju protiv smanjenja pešačke zone zbog proširenja garaže i uvođenja saobraćaja za motorna vozila, poništenje odluke da se u ulici Zmaja Jove Jovanovića do žandinjera uvede saobraćaj motornih vozila.

- Takođe u ovu peticiju uključujemo zasađivanja uništenih zelenila u gradskom parku od strane nadležnih organa! Zato što Pančevo nije rupa koju će ova vlast da uništava svojim postupcima, kaže se u saopštenju ovog udruženja.

Na ivici gradskog parka isečeno je nekoliko stabala, uklonjene su svetiljke i žardinjere, radi se i na uklanjanju bašte ispred bivšeg Hotela "Sloboda", a nesuđenog "Carev dvor". Kako nam je objašnjeno to su pripremni radovi za proširenje parkinga kod Gradske uprave, a sve je deo projekta koji uključuje i rekonstrukciju Njegoševe i dela gradskog parka.

Nezvanično saznajemo da novih naloga za seču stabala u parku nema. 

 

Protest FB
fb_protest_seca_drveca.jpgMarketingNajnovije vesti