Foto: Aleksandar Stojković
Društvo

PANČEVO: Na konkursu za udruženja karnevalu ni dinar, najviše novca za turnir u malom fudbalu

Pančevo, Ned, 15/07/2018 - 11:03
Aleksandar StojkovićUdruženje ljubitelja malog fudbala je za projekat „Turnir u malom fudbalu ‘Pančevo 2018’’“, na Konkursu za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti pružanja podrške i osnaživanja udruženja građana grada Pančeva u 2018. Godini, od grada dobilo 550 000 dinara. Komisija koju su činili Nemanja Rotar, Aleksandra Trajkovski i Sorin Boljanac, predložila je, a gradonačelnik potpisao rešenje, da se sredstva daju i Lovačkom udruženju Pančevo (150 000) i Udruženju Prijatelji 72. Specijalne (150 000). Novac je još dodeljen Udruženju građana „Mi“ za Regionalno takmičenje u kućnom kuvanju piva (250 000) dinara.

Projekat Udruženja građana „Prijatelji Pančeva“ kojim je trebalo da se finansira deo troškova pančevačkog karnevala odbijen je i ovom udruženju nisu dodeljena sredstva.

„Prijatelji Pančeva“ su nakon ovakve odluke oštro reagovali saopštenjem na fejsbuk nalogu karnevala u kome se, između ostalog, kaže:

Dragi naši, koji donosite odluke: nije sve samo u novcu i količini sredstava koje ćete odobriti - stvar je i vrednovanja i poštovanja truda i rada koja udruženja, učesnici, građani i brojni volonteri ulažu sa puno ljubavi prema Pančevu.

Uostalom, Internacionalni karneval u Pančevu je jedina manifestacija u gradu od koje se ostvaruju direktni i indirektni značajni ekonomski efekti, od pansionske i vanpansionske potrošnje, od koje svi koji rade za vreme karnevala u Pančevu prihoduju - i to je naš poklon gradu i našim sugrađanima, u opšte teškoj ekonomskoj situaciji.

A naša najvrednija nagrada su brojni osmesi na ulicama grada i podrška velikog broja Pančevaca i posetilaca karnevala .

 

karneval_fb.jpg

 

Posetili smo gradonačelnika Sašu Pavlova i pitali ga za ovaj slučaj.

- Karneval je manifestacija od izuzetnog značaja za grad Pančevo i grad će učiniti sve da ta manifestacija takva i ostane i da se iz godine u godinu povećava kvalitet te manifestacije, ali da trošenje sredstava bude mnogo vidljivije i transparentnije u skladu sa zakonima koji to definišu.

Mi smo izdvojili blizu milion dinara time što smo karneval proglasili gradskom manifestacijom i subvencionisali zakup gradskog prostora, nismo fakturisali troškove angažovanja radnika javno-komunalnih preduzeća, pre, za vreme i posle karnevala.

I ono na čemu sam svake godine insistirao, a ni jedne godine nije urađeno je da suorganizator ove manifestacije mora da bude Turistička organizacija Pančeva, kao ustanova formirana od strane grada za osmišljavanje i sprovođenje turističkih manifestacija, upravo zato što bismo onda mogli da izdvojimo više novca i što bi trošenje tog novca bilo znatno transparentnije i u skladu sa zakonom, rekao je za 013info, Saša Pavlov.

Predstavnici Udruženja „Prijatelji Pančeva“ su i istakli odličnu saradnju sa gradskim javno-komunalnim službama, a na ovakvu odluku komisije za vrednovanje projekata podneli su prigovor.
MarketingNajnovije vesti