Sveti Sava
Društvo

PANČEVO: Na Misi obeležen Savindan

Izvor: 
013info Čet, 27/01/2022 - 17:11Na platou ispred Hrama Svetog Save na Misi danas je svečano obeležen dan Svetog Save u organizaciji Mesne zajednice „Mladost", Osnovne škole „Sveti Sava" i KUD „Stanko Paunović".

Program je počeo nakon završetka svete liturgije u Hramu Svetog Save. U okviru Liturgije predstavili su se ženska pevačka grupa KUD „Stanko Paunović“, hor nižih i viših razreda OŠ „Sveti Sava“, kao i škola folklora KUD „Stanko Paunović“ NIS RNP.

Obeležavanju ovog praznika i školske slave prisustvovao je i gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je istakao da je siguran da će obeležavanje Savindana na ovaj način postati tradicija.

“Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti i zaštitnikom prosvetnih ustanova. Mi kao grad kroz brojne programe, izdvajamo sredstva za obezbeđivanje konkurentnosti škola putem opremanja kabineta, pomažemo i nagrađujemo najbolje učenike i studente. Takođe, realizujemo program stručne prakse koji mladim ljudima omogućava prvo radno angažovanje. Naše škole, pored sticanja znanja trebalo bi da služe za druženje, zabavu i dečje radosti, a mi ćemo učiniti sve da im to i obezbedimo. Grad Pančevo svestan je da se ulaganjem u obrazovanje ulaže u bolju budućnost”, rekao je on.

Povodom ovog praznika u 18 sati u Kulturnom centru Pančeva biće održana i Svetosavska akademija .

 
MarketingNajnovije vesti