Društvo

PANČEVO: Nagradni konkurs koji za temu ima bezbednost novinara i slobodu medija

Izvor: 
013info Pon, 18/04/2022 - 08:58Udruženje građana za opštu kulturu i slobodno informisanje Omnibus pozvalo je mlade kreativce, dizajnere, slobodne, vizuelne (profesionalne i neprofesionalne) likovne umetnike, da samostalno ili grupno učestvuju u nagradnom konkursu koji za temu ima bezbednost novinara i sloboda medija.

Mladi autori treba da u radovima prikažu doživljaj teme konkursa i da umetničkim jezikom kojim komuniciraju sa pripadnicima svoje generacije, upute vršnjacima poruke o tome zašto je tema konkursa važna za normalno sunkcionisanje društva. Na taj način će doprinesti senzibilizaciji mladih i promociji važnosti ovih tema u omladinskoj populaciji.

Pravo učešća imaju autori do 35 godina koji imaju prebivalište na teritoriji južnog Banata.

U okviru jedne aplikacije kandidat može poslti tri do pet (likovnih i/ili video) idejnih rešenja o temi konkursa. Idejna rešenja mogu biti deo jedne zajedničke celine (priče) koja je sastavljena iz delova, a može i svaki segment da bude jedinstven i samostalan, sa sopstvenom porukom.

Broj različitih radova istog autora ili grupe nije ograničen.

Tehnike izrade

Bilo koja likovna tehnika: Karikatura, fotografija, crtež, ilustracija, grafika, digitalna grafika, strip, kolaž, montaža…

Bilo koja video tehnika: Video, spot, film, animacija, gif, tiktok format… do 30 sekundi trajanja.

Moguće je kombinovati bilo koju tehniku i žanrove unutar jednog rada/aplikacije.

Tip fajla: Bilo koji tip fajla koji se može poslati mejlom.

Format idejnog rešenja: Svi formati koje podržavaju društvene mreže.

Nagradni fond (u dinarskoj protivvrednosti, koja će biti umanjena za troškove agencije):

  • Prva nagrada 200 evra
  • Druga nagrada 100 evra
  • Treća nagrada: 50 evra

E-mail adresa na koju treba slati radove: [email protected] i sa sledećim podacima u telu mejla: šifra pod kojom će rad biti prosleđen članovima žirija, ime i prezime autora/ke, mesto prebivališta, datum rođenja, broj mobilnog telefona i izjava o saglasnosti za objavljivanje originalnih radova na sajtu Pančevo Si Ti.

 

Rok za slanje radova: Sreda, 4. maj 2022. godine do 24 sata.

Radove će ocenjivati četvroročlani stručni žiri koji čine iskusni vizuelni umetnici iz Pančeva, bodovanjem po unapred određenim kriterijumima.

Rezultati će biti saopšteni i objavljeni na sajtu www.pancevo.city i na PST stranicama na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu u nedelju, 8. maja 2022. godine u 12 sati.

Pobednicima konkursa će nagrade i simbolični pokloni biti uručeni na prigodnoj svečanosti koja će biti organizovana u utorak, 10. maja 2022. godine u 18 sati. Ovom događaju će moći da prisustvuju svi učesnici konkursa.

Nagrađeni radovi će biti objavljeni na sajtu Pančevo Si Ti tokom maja.

Dodatne informacije mogu se dobiti preko e-mail adresa [email protected] ili [email protected] ili preko telefona broj 064/297-81-68 (Miroslav) i 063/372-298 (Nenad).

 
MarketingNajnovije vesti