Foto: V. Đoković
Društvo

PANČEVO: Nema para za završetak nove zgrade Zavoda za javno zdravlje

Pančevo, Sre, 20/03/2019 - 09:23
Vladimir Đoković


Ni posle decenije izgradnje još uvek nema rešenja za završetak nove zgrade Zavoda za javno zdravlje u Ulici Miloša Obrenovića. Interesovalo nas je da li je Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine planirala da finansira završetak ovog kapitalnog objekta za čitav južni Banat, a odgovoreno nam je da “ u budžetu AP Vojvodine za 2019. godinu nisu planirana sredstva za završetak Zavoda za javno zdravlje”.

Inače tokom 2018. godine na javnim konkursima koje je ova pokrajinska uprava raspisala za opštine i gradove južnog Banata ukupno je opredeljeno 262,3 miliona dinara. Za taj novac finansirana su 4 projekta. Od toga 115,8 miliona usmereno je u izgradnju pete i šeste faze lokalnog puta Opovo – Debeljača, odnosno za opštinu Opovo, 86,9 miliona dinara tada je dato za izgradnju 2. faze potamiškog kolektora u Pančevu, a u Pančevu je sa 33,1 milion dinara finansiran i završetak saobraćajnice u Severnoj industrijskoj zoni, dok je 26,2 miliona dinara usmereno u Belu Crku za industrijsku zonu i javno osvetljenje u Jezerskoj ulici.

Kako je navela Uprava za kapitalna ulaganja tokom 2018. godine na prostoru Južnog Banata pokrajinskim novcem nastavljeno je finansiranje više projekata za koje su sredstva opredeljena 2017. godine. Ukupan iznos za region po ovoj liniji finansiranja iznosio je 473 miliona dinara.

Od 2017. godine pokrajina finansira i rekonstrukciju Internističkog bloka inače regionalne Opšte bolnice Pančevo za šta je do sada ugovoreno 535 miliona dinara. 
MarketingNajnovije vesti