Centar za roditelje Foto: Dalibor Danilović i Fondacija Novak Djokovic
Društvo

PANČEVO: Novak Đoković fondacija i The Human Safety Net otvorili Centar za roditelje

Izvor: 
013info Pet, 08/10/2021 - 12:53


U okviru programa „Podrškai NE perfekcija" (PNP) Novak Đoković Fondacija danas je u Pančevu, u Oslobođenja broj 19, otvorila Centar za rodjtelje pri PU „Dečja radost". Centri, u kojima ćeodržavati PNP radionice vođene od strane obučenih facilitatora, predstavljaju jedinstven projekat koji se u Srbiji realizuje po prvi put. Svrha centara je da se roditelji i staratelji decee uzrasta do 6 godina dodatno osnaže kako bise što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške. Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj", inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice i odgovorne preduzetnike.

Novak Đoković Fondacija, u saradnji sa svojim partnerima The Human Safety Net i Generali osiguranje Srbija, otvara 15 centara za roditelje širom Srbije, u kojima će se održavati radionice programa „Podrška, NE perfekcija“. U Pančevu, Centar se otvara uz podršku i Grada Pančeva i predškolske ustanove „Dečja radost“.

Centri za roditelje predstavljaju jedinstven projekat koji se na teritoriji Republike Srbije realizuje prvi put, a nastao je sa ciljem da se polaznici programa PNP dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci. Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj – inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a, globalne inicijative Generali grupe, koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugrožennije porodice i ambiciozne preduzetnike.

Centar za roditelje u Pančevu je drugi centar koji se otvara u okviru ovog projekta.

„Srećni smo što smo danas u Pančevu, uz nesebičnu podršku naših dugogodišnjih partnera iz Generali osiguranja Srbija, otvorili naš drugi Centar za roditelje. Kroz ovaj centar nastavljamol da osnažujemo roditelje .i staratelje u njihovoj najvažnijoj životnoj ulozi, i radujemo se novim licima, pričama i prijateljstvima iz radionica c'ntara popijit ovog u Pančevu," izjavila je ovim povodoijn Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, prisustvovala je svečanom otvaranju Centra i naglasila da Grad Pančevo pruža punu podršku i da je tu za svaku vrstu saradnje.

„Radionice programa „Podrška, NE perfekcija" u našoj predškolskoj ustanovi "Dečja radost" realizuju se od 2018. godine i kroz njih je do sad prošlo oko 120 roditelja u 6 grupa. Prošle godine, Рadipnice su se održale online i njima su prisustvovale mhoge mame, tate, čak i bake; koji su međusobnо preporučivali program jedni drugima. Program se pokazao jako značajnim i veoma smo zahvalni Novak Đoković Fondaciji, Generali Osiguranju Srbija i The Human Safety Net-u, što ćemo otvaranjem Centra program podići na još viši nivo." zaključila je Ljiljana Vojnov, direktorka PU „Dečja radost".

 

 
MarketingNajnovije vesti