Foto: GU Pančevo
Društvo

PANČEVO: Novi vrtić „Zabavnik“ počeo sa radom

Izvor: 
013info Sre, 29/09/2021 - 13:35U okviru  PU „Dečja radost“ Pančevo, otvoren je novi vrtić „Zabavnik“ u kome je upisano 145 dece, sedam vaspitnih grupa, dve jaslene, četiri obdanišne i jedna pripremni predškolski program, navodi se na gradskom sajtu.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, posetila je vrtić „Zabavnik“ i tom prilikom izjavila:

– Gradu Pančevu je prioritet smanjenje liste čekanja, odnosno da se obezbede mesta u vrtiću za što više dece. U tom cilju je i kupljen vrtić „Zabavnik“, koji je danas počeo sa radom i primio prvu decu. Očekujemo i proširenje grupa u rekonstruisanom delu vrtića „Ljiljan“. Objekat koji je Grad Pančevo planirao za vrtićke grupe, a u saradnji sa fondacijom Novaka Đokovića, očekujemo da uskoro bude gotova sva dokumentacije, da se krene sa radovima i pripremi za još oko 50 dece. Grad, takođe, subvencioniše 40 mesta u privatnoj predškolskoj ustanovi „Kefalica“, već četvrtu godinu. Planiramo i otvaranje novih vrtićkih grupa u još dva naseljena mesta, pri školama, u Dolovu, gde treba radovi da počnu i Banatskom Novom Selu, gde je u toku izrada tehničke dokumentacije. Time bismo obuhvatili sva naseljena mesta. Prošle godine vrtićke grupe su otvorile škole u Ivanovu i Banatskom Brestovcu, tako da bi u svim naseljenim mestima bili obezbeđeni vrtići tj. smeštaj dece podjednako, kao i u gradskim vrtićima.
MarketingNajnovije vesti