Prolećni dani Foto: privatna arhiva
Društvo

PANČEVO: Održana manifestacija „Prolećni dani"

Izvor: 
J. Đ. Čet, 16/05/2019 - 10:53U nedelju,12. maja, održana manifestacija „Prolećni dani“ u OŠ „Miroslav Antić — Mika“ u Pančevu. Preko 40 udruženja izložilo je svoje ručne radove i ujedno predstavili kraj iz kojeg dolaze. Prisutnima su se obratili pomoćnica direktore OŠ Zorana Lepedat, predsednica udruženja Jelka Đorđević i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Ivana Rosić koja je zvanično otvorila manifestaciju. U kulturno-umetničkom programu učestvovali su KUD Abrašević iz Pančeva, folklorna sekcija Doma kulture Mladost i učenici OŠ Miroslav Antić Mika koje je okupila veroučiteljica Snežana Zdravković.

Svi izlagači su bili u prilici da se takmiče u dve kategorije  - najlepše dekorisan štand i naj mafin sa jagodom. Za najlepši štand, nagradu su osvojili: 1) Udruženje žena Vredne ruke Banata, Vladimirovac 2) Društvo žena Jefimija Begeč, Begeč 3) AKUD Jovan Popović - aktiv žena Titel, Titel

Dodeljena je i specijalna nagrada za najautentičniji štand Udruženju žena „Trgovište“ iz Trgovišta.

Za naj mafin sa jagodom, nagradu su osvojili: 1) Udruženje Zlatne ruke Batočine, Batočina (Ružica Sremčević) 2) Udruženje žena Vojvođanski motici, Bački Petrovac (Ljiljana Krstanović) 3) Udruženje žena „Trgovište“, Trgovište (Anita Veličković)

Dodeljena je i specijalna nagrada za najlepše dekorisani mafin Udruženju žena „Dolovke“ iz Dolova (Zorica Ritopečki).

Na manifestaciji su proglašeni i pobednici republičkog konkursa za izradu ručno vezenog jastučeta, ručno vezene maramice i replike starog jastučeta. Pristigli radovi su bili izloženi za vreme manifestacije, a oni najbolji su nagrađeni i to u nekoliko kategorija. Nagrade su otišle u Niš, Bački Petrovac, Požarevac, Pančevo, Laćarak, Iđoš, Beograd, Uzdin, Novi Sad, Feketić, Kruševac, Kikinda i Begeč.
MarketingNajnovije vesti